Ninsorile abundente și drumurile întroienite din România au dus la închiderea temporară a mai multor puncte de trecere a frontierei cu țara vecină.

 

Autoritățile de frontieră din Republica Moldova și România anunță că începând de astăzi, se închide accesul pe ambele sensuri de trecere prin următoarele puncte de trecere: Leușeni-Albița, Cahul-Oancea și Giurgiulești-Galați.

Restricțiile sunt valabile pentru toate categoriile de vehicule, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

 

În același timp, autoritățile române au anunțat că începând de ieri, pe mai multe drumuri naționale care duc spre București este restricționată circulația vehiculelor de peste 7,5 tone.

 

Serviciul Grăniceri și Serviciul Vamal recomandă tuturor conducătorilor mijloacelor de transport de mare tonaj să evite călătoriilor prin punctele de trecere de la frontiera cu România, accesul cărora este sistat temporar din cauza condițiilor meteo.

 

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo, există posibilitatea de a se lua măsuri similare și pentru alte tipuri de unități de transport.

 

Începând de astăzi, în România intră în vigoare un nou cod portocaliu de ninsori abundente. Vântul va continua să sufle tare, chiar și cu 60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

sursa:http://stirilocale.md