Dis-de-dimineață la Memorialul „Eternitate” din Chișinău vin oameni cu flori în mînă. Tradițional, printre primii care felicită veteranii cu Ziua Victoriei sînt oficialii din conducerea de vîrf a țării. În acest an mesaje de felicitare au rostit președintele Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă și spicherul Igor Corman.

„Astăzi este Ziua Victoriei şi sărbătoarea eroilor căzuţi pentru dreptate şi pace. Azi deplîngem eroii căzuţi în lupte aprige. Le mulţumim veteranilor pentru pace. Al Doilea Război Mondial a fost una din cele mai mari tregedii, o tragedie din care trebuie să învăţăm. Vom aduce flori eroilor care mai sînt lîngă noi şi-i vom cinsti pe bunicii noştri", a menţionat Iurie Leancă.

Șeful Executivului a declarat că speră foarte mult că sărbătoarea de astăzi va deveni un motiv de speranță.

„Adevăraţii biruitori ai fascismului sînt cei pot păstra pacea. Curajul şi răbdarea, devotamentul şi dreptatea, credinţa faţă de patrie. Vă aducem un omagiu. Prin sacrificiu de care aţi dat dovadă astăzi sînteţi exemple demne de urmat. Stimaţi veterani, Moldova de astăzi trăieşte cu speranţa în viitor. Tînăra generaţie trebuie să ştie că bunicii şi străbunii s-au sacrificat pentru noi. Veşnică memorie celor care azi nu sînt lîngă noi, dar vor rămîne mereu în inimile noastre", a menționat Iurie Leancă.
 
SURSA: www.noi.md