Premierului Vlad Filat nu-i place Bradul de Crăciun, amplasat în centrul capitalei de primăria Chişinău. „Cred că avem nevoie de un pom de Crăciun care să fie foarte frumos”, a declarat Vlad Filat, pentru VIP Magazin.
 „Nu-mi place bradul din acest an. Dar nu vreau ca răspunsul meu direct să fie privit ca o critică faţă de primarul general Dorin Chirtoacă, chiar cred că avem nevoie de un pom de Crăciun care să fie foarte frumos. Este suficient să vedem cum arată pomul de Crăciun de la București sau în alte părți. Dacă nu găsim ceva mai inedit, cel puțin să copiem”, a declarat Vlad Filat pentru VIP Magazin.

Bradul de sărbătoare, amplasat anul acesta în centrul capitalei, vine din satul Bozieni, raionul Hânceşti, este înalt de 22 de metri şi costă 9 mii de lei. Primarul general al capitalei a declarat că în acest an bradul este fi diferit faţă de anii precedenţi, pe lângă faptul că acesta este cu trei metri mai înalt decât anul trecut el este împodobit „doar cu luminiţe”. "Bradul este diferit de anii precedenți. Este împodobit pe o formulă minimalistă, nu foarte încărcat cu jucării, fi decent, atractiv și european”, a spus primarul general Dorin Chirtoacă.