Noaptea trecuta a fost cea mai rece din aceasta iarna, insa maine va fi si mai frig. Meteorologii au emis cod portocaliu de ger pentru raioanele de nord, unde vor fi minus 26 de grade. Cel mai mult din cauza frigului sufera oamenii fara adapost, comerciantii din strada, dar si taximetristii. Noaptea trecuta cinci persoane au ajuns la urgenta cu degeraturi.

Noaptea trecuta a fost una dificila pentru cei care muncesc in frig. Vanzatorii de flori au stat in gherete la o temperatura de pana la 7 grade, asteptand cumparatori. Plapumele, lumanarile si caloriferele le-au fost de ajutor in lupta cu gerul.


Si taximetristii au avut o noapte grea. 


Potrivit serviciului de presa de la urgenta, noaptea trecuta cinci persoane au avut nevoie de ajutor.


Din cauza temperaturilor extrem de scazute, primaria capitalei a instalat zece corturi in cele mai aglomerate zone ale capitalei. Aici trecatorii pot bea un ceai si se pot adaposti de ger, iar numarul persoanelor care au apelat la astfel de servicii era astazi dupa amiaza de cateva mii.

 

Potrivit meteorologilor, maine temperatura va cobori si mai mult, de aceea a fost emis cod portocaliu pentru ger. In nordul tarii se asteapta mai putin de minus 26 de grade.

 

Potrivit site-urilor meteo internationale, gerul va scadea in intensitate dupa 12 februarie.