Cea mai salubra localitate in 2011, din raionul Dubasari, a fost declarat satul Molovata Noua. Astfel a decis juriul care a examinat actiunile ce au precedat totalizarea implicarii localitatilor in aducerea in ordine a terenurilor pe care le populeaza.

Maria Jimbei, vice-presedintele raionului, responsabila de desfasurarea concursului, mentiona ca lichidarea gunoistilor neautorizate, raidurile ecologice, aducerea in ordine a parcului dendrologic, actiunile planificate si organizate in cadrul bilunarului de salubrizare a localitatilor au un vadit impact pozitiv asupra mediului, iar in localitatile unde a fost implicata societatea civila, institutiile, organizatiile din teritoriu, acolo se pastreaza si se mentine curatenia efectuata. Toate acestea, de rand cu promovarea unei atitudini grijulii si responsabilitatii, asigura continuitatea, durabilitatea actiunilor realizate. In acest context Maria Jimbei a mentionat actiunile organizate de catre autoritatile publice locale in Molovata Noua, Corjova, Molovata, Ustia, mobilizarea in masa locuitorilor acestor sate spre realizarea lucrurilor atat de utile si necesare in domeniul mediului.

Molovata Noua, astfel a castigat premiul de 10 mii de lei pentru cea mai salubra localitate, fiind urmata de satele Corjova, si Molovata, care au fost premiate, respectiv, cu 10 mii si 5 mii de lei, pentru locul II si III.

Totodata, localitatile Molovata, Molovata Noua si Corjova au luat mentiunile pentru actiunea "Rau curat de la sat la sat", premiile pentru invingatori fiind in valoare de 5 mii, 3 mii si 2 mii de lei. Locuitorii acestor sate au curatat, amenajat si au sadit arbusti si copaci pe lungimea de 10 km, 10 km si 2 km de mal de Nistru. Cea mai amenajata fantana se afla la fel la Molovata, iar cel mai amenajat izvor a fost gasit la Marcauti.

S. Cernov, 30 decembrie 2011