Moldovenii care vor sa-si redobandeasca cetatenia romana TREBUIE SA STIE ASTA

Anunt important pentru cetatenii straini care vor sa-si redobandeasca cetatenia romana. Potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, incepand cu data de 30 mai 2016, la sediul din Bucuresti al Autoritatii se pot inregistra un numar maxim de 400 de dosare zilnic, in fiecare zi de luni, miercuri si joi in intervalul orar 08.30 - 16.30.Dosarele pot fi depuse si la sediile Birourilor Teritoriale ale Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din Galati, Iasi, Suceava si Timisoara în fiecare zi de luni pana joi între orele 08.00 – 16.30 si vineri în intervalul orar 08.00 – 14.00, noteaza Stirilocale.md.

Totodata, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie precizeaza ca, avand în vedere personalul existent, capacitatea maxima de înregistrare a fiecarui Birou Teritorial este urmatoarea: Biroul Teritorial Galati – 130 de dosare zilnic, Biroul Teritorial Iasi – 200 de dosare zilnic, Biroul Teritorial Suceava – 70 de dosare zilnic, Biroul Teritorial Timisoara – 70 de dosare zilnic.

 

De asemenea, cererile privind redobandirea cetateniei romane se pot depune si la sediile misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale Romaniei din strainatate.

 

De mentionat ca sute de persoane se prezinta zilnic pentru perfectarea documentelor, iar functionarii nu pot face fata fluxului mare de solicitanti.

protv


Total comentarii: 0

avatar