01.06.2012
MESAJUL MINISTRULUI EDUCAȚIEI CU PRILEJUL ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI
 
 
Dragi copii,
       Binecuvîntată de mireasma florilor de tei, lumina zilei de astăzi vi se adresează vouă ca iubirea către sufletul neîntinat al copilăriei. Și pentru că izvorul acesteia reprezintă viața cu fericitele şi înălţătoarele ei clipe, vă declarăm toată dragostea noastră pentru florile ce sînteţi în destinul impresionant al umanităţii.
      Pe drumul devenirii voastre ca oameni, să descoperiţi nebănuitele trepte ale cunoaşterii şi ale fericirii împreună cu părinţii şi cu profesorii voştri, care să vă fie model de aleasă judecată, trăire şi demnitate umană. 
Copii ce treceţi prin şcoală ca printr-o ţară a luminii, sărbătoarea de astăzi ne uneşte pe toţi angajaţii din sistemul educaţional într-o singură vibraţie şi dorinţă: să celebrăm copilăria, misterul care-l face pe om să fie om și care-l readuce la izvoarele încrederii și a păcii sufletești; un dar pe care numai Creatorul întregului univers ar fi putut să-l conceapă și să ni-l ofere, pentru ca noi să învățăm ce este cu adevăratIubirea, Adevărul și Bucuria. 
                                                                   Cu respect,
                                                                                 Ministru, dr. Mihail Șleahtițchi