Medici reținuți în cazul tânărului decedat după o operație la apendicită

Un chirurg, un anesteziolog şi o asistentă medicală de la Spitalul Clinic Republican au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind suspectaţi de neglijenţă care a dus la decesul pacientului, un tânăr de 21 de ani care a murit la scurt timp după o intervenţiei de extirpare a apendicelui.


Maria Vieru, şefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, a declarat pentru IPN că pe marginea acestui caz a fost intentată o cauză penală pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul decesul pacientului. Potrivit legislaţiei, fapta se pedepseşte cu închisoare de până la 3 ani cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Vicedirectorul spitalului, Sergiu Ungureanu, a declarat că tânărul a fost internat cu apendicită acută şi a fost supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale. „După mai bine de trei ore după ce a  fost transferat în salon, a survenit un stop cardio-respirator.

În pofida faptului că s-au aplicat toate metodele de resuscitare, tânărul nu a putut fi salvat. E un lucru inexplicabil pentru noi”, a notat Sergiu Ungureanu, precizând că şi pentru spital este o tragedie. Vicedirectorul a mai spus că a fost creată o comisie medicală care examinează cazul. De asemenea, sunt aşteptate rezultatele expertizei medico-legale.

sasa320


Total comentarii: 0

avatar