Medicamentul care l-a ucis pe baiatul de 13 ani a fost administrat anterior si copilului de 8 ani care, acum 2 luni, a ajuns in coma dupa o vizita la stomatolog. Declaratia apartine sefului catedrei Anestezeologie a Universitatii de medicina, Victor Cojocaru.Victor Cojocaru, care este si seful comisei care se ocupa de investigarea cazului copilului decedat acum doua zile dupa o operatie de extirpare a amigdalelor, spune  ca preparatul care i-a provocat moartea baiatului este des folosit in anestezeologie, insa are multe efecte negative. Tot acest anestezic i-a fost administrat copilului de 8 ani care a facut soc anafilactic si a intrat in coma dupa o vizita la stomatolog. Cazul a avul loc in urma cu doua luni.

Facand referire de cazul de acum doua zile, Victor Cojocaru a precizat ca medicamentul nu era expirat, iar doza a fost administrata corect. Acesta insa nu a putut spune cine se face responsabil pentru moartea baiatului. 

Totodata seful catedrei de Anestezeologie a declarat ca medicul care i-a administrat copilului doza letala este acum intr-o criza hipertensiva si nu poate face niciun fel de declaratii.

De mentionat ca anestezicul ucigas este folosit doar in tarile CSI, iar in tarile occidentale acesta nu mai este utilizat.