Maia Sandu a demis-o din functie pe sefa CNAS - Valentina Buliga

Sefa de la Casa Nationala de Asigurari Sociale, Valentina Buliga, a fost data afara din functie, printr-o decizie de guvern, iar secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Vitalie Iurcu a plecat din propria initiativa. Maia Sandu a explicat ca a concediat-o pe sefa de la CNAS pentru ca ar fi dat dovada de iresponsabilitate manageriala.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “- De ce a fost demisa Valentina Buliga? - Pentru ca nu este cel mai potrivit om ca sa conduca aceasta Casa Nationala de Asigurari Sociale. Pentru ca inclusiv Comunitatea Internationala s-a plans ca nu poate sa obtina date de la CNAS pentru a calcula impactul schimabrilor in sistemul de pe sionare. Astea sunt motive insuficiente care demonstraza iresponsabilitate a managementului.”

Iar Vitalie Iurcu, secretar la Ministerul Economiei, si-a dat singur demisia. L-am sunat astazi sa aflam de ce, dar nu ne-a raspuns la telefon. Sedinta de astazi a guvernului a inceput insa cu discutii legate de salariul fostului presedinte de la CEC, actual director la Centrul de Implementare a Reformelor, care ar ridica lunar 70 de mii de lei.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Sunt surprinsa ca mai exista asa ceva. Si primeste 70 de mii de lei, in situatia in care reforma s-a incheiat.”

In privinta acestuia ar urma sa se ia masuri, sustine premierul. Ciocan ne-a spus ca i-a explicat Maiei Sandu cum s-a format acest salariu si a mentionat ca leafa indicata reprezinta o suma bruta. Tot astazi, cabinetul a dat aviz pozitiv la un proiect de lege care prevede anularea scutirii de TVA si acciza pentru produsele petroliere vandute la frontiera.
 

STIRI


Total comentarii: 0

avatar