La solicitarea autorităţii publice locale şi a unui grup de locuitori din satul Cocieri,la data de 4 mai, preşedintele raionului s-a întîlnit cu peste 100 cetăţeni. În cadrul întîlnirii aceștia au abordat problema aprovizionării cu apă potabilă a gospodăriilor particulare, fiind deconectaţi de la turnul de apă încă din luna mai al anului trecut. Localnicii au solicitat implicarea autorităţii executive raionale întru soluţionarea problemei privind aprovizionarea celor aproximativ 100 gospodării cu apă şi susţinerea financiară pentru procurarea unei pompe de apă.

În cadrul discuţiilor, petiţionarii au menţionat că problema dumnealor a apărut odată cu procurarea lotului de pămînt de către familia Ursu , unde este amplasat turnul de apă. În urma procurării terenului, proprietarii pretind că şi turnul, respectiv, este proprietatea dumnealor, care însă de facto este la balanţa Primăriei Cocieri. Astfel, fiecare gospodărie locală, pentru a se alimenta de la turnul de apă respectiv, este obligată să achite suma de peste 1000 lei aşa - numitului proprietar al turnului de apă. La moment, primăria Cocieri fiind în proces de judecată cu familia Ursul.

Astfel, localnicii, necătînd la faptul că majoritatea sînt pensionari şi invalizi, pentru a-şi soluţiona problema au decis procurarea unei pompe de apă pentru a fi instalată o cisternă de 8 tone întru aprovizionarea cu apă a gospodăriilor, reieşind şi din temperaturile foarte ridicate din această perioadă.

Preşedintele raionului a menţionat că va căuta surse financiare pentru acordarea unui suport financiar pentru reabilitarea fîntînii arteziene, care va oferi posibilitatea aprovizionării cu apă a gospodăriilor locuitorilor din Cocieri.