Linistea dinaintea "scrutinului". Transnistria, in ajunul alegerii noului lider de la Tiraspol

  sursa: In PROfunzime




Liniste in ajunul asa-numitelor alegeri din stanga Nistrului. Locuitorii din stanga Nistrului vor hotara maine cine va conduce Tiraspolul pentru urmatorii 5 ani. Astazi este ziua tacerii dinaintea turului doi al asa-numitului scrutin prezidential si marcheaza sfarsitul campaniei electorale. In ultima runda a alegerilor va concura Evghenii Sevciuk care a fost atacat dur de presa rusa si securitatea transnistreana. Acesta va concura cu favoritul Moscovei Anatolii Kaminskii.

Dupa ce Igor Smirnov a ramas in afara cursei, presa de la Moscova l-a pus la zid pe Evghenii Sevciuk. Acesta a fost criticat dur in comparatie cu rivalul sau Anatolii Kaminskii.

Mai mult, ieri, seful securitatii transnistrene l-a acuzat pe Sevciuk ca este privit de catre Vest ca un disident ce vrea sa distruga statalitatea regiunii nerecunoscute de comunitatea internationala si ca ar comunica intens cu Moldova si unele state membre ale UE si NATO.

 In ciuda presiunilor manifestantilor prosmirnovisti, Comisia Electorala din stanga Nistrului l-a desemnat drept castigator al primului tur pe Evghenii Sevciuk cu 38, 88% din sufragii, iar Anatolii Kaminskii va concura cu acesta in turul doi pentru ca a acumulat 26,30% din totalul de voturi. Totodata, Igor Smirnov s-a pomenit, pentru prima oara din 1991, in afara alegerilor nerecunoscute de comunitatea internationala pentru ca asa-numitul CEC de la Tiraspol i-a respins contestatiile


.

sasa320


Total comentarii: 0

avatar