La pescuit , chiar dacă ghiața e subțire

Mai mulţi pescari au ieşit să prindă peşte, indiferent de avertizările emise de salvatori şi de prognozele metereologilor. Specialiştii au declarat cod galben şi atenţionează că gheața va fi subțire, iar ieşirea pe ea prezinta un adevărat pericol pentru viaţă.


Zeci de împătimiţi ai pescuitului s-au înarmat cu undiţe şi au ieşit la copcă. Salvatorii însă atenţionează că gheaţa nu este suficient de rezistentă. Mai mult, ei spun că temperatura aerului va creşte, iar stratul de gheaţă va devei mai fraged. Oamenii sunt îndemnaţi să evite pescuitul în această perioadă.

Unii pescari însă au ignorat avertizările autorităţilor. Ei spun că gheaţa este destul de groasă.

“În fiecare an vin aici. Pe întâi ianuarie nu am putut veni aici. Mă temeam că gheaţa nu este suficient de groasă. Eu vin pentru a primi plăcere”, a spus un bărbat.

Şi dacă unii au aşteptat mult timp ca peştii să vină la nadă, alţii s-au bucurat din primele încercări. Pentru a prinde câţi mai mulţi peşti, unii au recurs la şmecherii.

"Peşte peştişor , ia poftim la noi, mâncare ţe-am dat şi de ce nu vii la noi. Da, vin, se îngrămădesc, aşa împrejur", a spus un bărbat.

Pescarii s-au înarmat nu doar cu momeală pentru peşti, ci şi cu un pahar de tărie pentru a se încălzi.

sasa320


Total comentarii: 0

avatar