La nici treizeci de ani, procurorul Adriana Betisor instrumenteaza cele mai rasunatoare dosare din ultima perioada - VIDEO

foto:sputnik.md
 

Adriana Betisor a fost numita in functia de procuror la Procuratura Anticoruptie in anul 2011, prin ordinul fostului sef al institutiei Valeriu Zubco. Peste doar cinci ani, ajunge sa instrumenteze cele mai rasunatoare dosare. Printre acestea se numara cel al fostului premier Vlad Filat, condamnat recent la 9 ani de inchisoare.  


 

Nu suntem de acord cu aceasta sentinta.Si dosarul in care este cercetat penal Ilan Sor a ajuns tot pe mainile Adrianei Betisor.


 Victor MOŞNEAG, JURNALIST ZDG: ”Sunt semne de intrebare, cum au fost repartizate aceste dosare si de ce i-au revenit cele mai rasunatoare dosare.”

 In investigatia realizata de Ziarul de Garda, se mentioneaza ca Adriana Betisor s-a casatorit cu seful interimar al Directiei Antifrauda a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. El a fost numit in acesta functie la un an dupa ce fostul sef al acestei directii a fost retinut in flagrant cu mita. Din grupul de lucru care instrumenta acel dosar ar fi facut parte si Adriana Betisor. Pentru Ziarul de Garda, procurorul a negat ca ar fi existat un conflict de interese. 


 

Adriana BEȚIŞOR, PROCUROR: „Rechizitoriul pe acest dosar a fost întocmit pe data de 17 aprilie 2014, atunci când încă nu ne cunoşteam cu actualul meu soţ. Ne-am cunoscut mult mai târziu şi am devenit soţi pe data de 24 octombrie 2015. ”

 La nunta, cei doi ar fi reusit sa adune un milion de lei.

 Victor MOŞNEAG, JURNALIST ZDG: ”Este o suma mare, nimeni nu poate sa spuna ca acesti bani nu au fost colectati de la nunta.”

 Din declaratia de avere pentru anul trecut reiese ca Adriana Betisor ar avea un salariu de 10 mii de lei,  mai mare decat al sotului sau. In aceeasi declaratie ea a indicat si cinci automobile, inclusiv o Skoda Octavia, fabricata in 2015. Curios este ca toate masinile sunt detinute prin mandat, adica nu-i apartin, dar sunt folosite de ea. Despre Skoda Octavia din 2015 Betisor spune:

 Adriana BEȚIŞOR, PROCUROR: "Maşina aparţine unei persoane plecate peste hotare, care mi-a dat dreptul să o folosesc."


 

Sunt si aici semne de intrebare ...


 

Adriana Betisor a mai instrumentat si dosarul in care nasul lui Filat, Ion Rusu, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. Acest dosar, dar si cel al lui Filat, intamplator sau nu, i-au fost repartizate in acelasi an, 2015. Adriana Betisor nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii.

cocieritv


Total comentarii: 0

avatar