Nu e neam fără meleag, Nu-i păstor fără toiag, Nu-i plugar fără de glie, Pedagog- fără „Făclie”.


La data de 8 februarie 2013 în incinta gimnaziului „ Anatol Codru” din s. Molovata-Nouă a fost sărbătorită „ Întîlnirea cu Absolvenţii”, promoţiile anilor 1994 - ( 20 ani), 2004 - ( 10 ani) şi absolvenţii anului 2013, zi care va rămîne în amintirea frumoaselor clipe şi momente plăcute de copilărie, tinereţe, adolescenţă.


Mulţi din absolvenţi cît şi dascălii lor au aşteptat mult această sărbătoare. Este un moment de bucurie, dar şi de tristeţe, este şi un moment cînd fiecare dintre noi şi nu în ultimul rînd cadrele didactice, trăiesc clipe de sărbătoare.


După finalizarea anilor de şcoală începe o nouă etapă a vieţii D-voastră, dar în acelaşi timp au luat sfîrşit unii din cei mai frumoşi ani din viaţă - anii de şcoală. Anume aici în pereţii acestei şcoli au petrecut o parte din viaţă, au învăţat, şi-au făcut prieteni, au simţit prima dragoste faţă de carte, diriginte, şcoală, unii au  format şi familii, au trăit momente de bucurie şi de tristeţe, au obţinut primele succese. Cunoştinţele căpătate în perioada anilor de şcoală v-au ajutat să vă găsiţi locul în viaţă.


Recent un discurs plin de vers, a rostit în faţa absolvenţilor profesorilor, dascălilor cît şi a invitaţiilor din sală directoarea gimnaziului „ Anatol Codru”, care a felicitat mult stimaţii noştri absovenţi, dascăli pentru munca care au realizat-o pe parcursul anilor, vă doresc multă sănătate, succes  pe potriva aşteptărilor, multă înţelegere şi susţinere de la discipolii pe care i-aţi îndrumat. Este o sărbătoare care ne impune să ne amintim de anii de şcoală să facem unele bilanţuri, să ne felicităm unul pe altul şi totodată să ne dorim putere, răbdare, înţelepciune şi succese mari tuturor.


Cu un program bine pregătit pentru toţi prezenţi în sală au prezentat absolvenţii clasei a 9-a, în program au fost inclu-se diverse cîntece de şcoală şi interpretate la karaoke, cu un colaj de poezii, dansuri, scenete de rîs cu momente petrecute în timpul orelor de studiu, jocuri distractive şi frămîntări de limbă. Fosta absolventă Cebotari Elena  dar la moment profesoară de clasele primare le-a adresat un mesaj de felicitare şi a venit către cei prezenţi  cu amintiri frumoase....


Princiupalul mesaj pe care le transmit dascălilor este să trăim cu interesele tinerilor. Să ne păstrăm capacitatea de a fi prieteni adevăraţi ai generaţiei în creştere. Specificul profesiei de pedagog constă în aceea că aste bazată pe relaţii de colaborare, cooperare cu copii. Iar aceştia te încarcă mereu cu energie deosebită.


Curajoşi, creativi, sinceri, neindiferenţi ei te fac zilnic să trăieşti viaţa din plin. Minunaţii noştri absolvenţi, copii alcătuiesc „ tezaurul naţional „ al ţării , iar menirea pedagogului este de a întări acest tezaur pentru a spori astfel înzecit, valoarea ţării noastre.


Vă dorim dragi absolvenţi, să vă dea dumnezeu sănătate, forţe de a trece cu demnitate peste greutăţi, prosperitate, ani de viaţă rodnică, frumoşi în performanţă.  

Autor:
Ana Iaviţa,

specialist în domeniul tineret pl.Cocieri