Anatoli Kaminskii se arata nemultumit de anuntul asa-numitului CEC transnistrean care a amanat pentru miercuri publicarea rezultatelor asa-numitelor alegeri din stanga Nistrului. Liderul "Obnovlenie" a venit cu o declaratie prin care solicita sa se publice imediat rezultatele preliminare ale alegerilor. Totodata, Kaminski a declarat in cadrul unui interviu ca nu le va cere sustinatorilor sai sa iasa in strada pentru a protesta.

 

"In baza copiilor protocoalelor de la sectiile de vot, dam asigurari ca Anatoli Kaminski trece in al doilea tur de scrutin. Lipsa rezultatelor preliminare ingrijoreaza foarte mult nu doar pe sustinatorii "Obnovlenie", dar si observatorii, alegatorii, care si-au îndeplinit datoria lor constitutionala", se arata intr-o declaratie de presa a partidului, potrivit Dniester.ru.

 

Potrivit declaratiilor formatiunii, rezultatele arata ca Evghenii Sevciuk a acumulat 38,56%, urmat de Anatolii Kaminskii cu 26,48%, iar pe locul trei se afla Igor Smirnov cu 24,82%.

 

Chiar si asa, liderul Obnovlenie a dat asigurari ca nu va face apel la proteste stradale. "Fereasca Dumnezeu sa nu se repete scenariul din Osetia de Sud. N-o sa duc lumea pe baricade, indiferent de rezultatul alegerilor. Sunt gata sa strang mana castigatorului. Daca va fi turul doi, voi lupta si atunci, iar daca va fi hotararea judecatoriei, ma voi conforma", a declarat Kaminskii in cadrul unui interviu pentru VZ.ru.

 

Astazi, Igor Smirnov a cerut ca alegerile sa fie anulate. Potrivit acestuia, in timpul asa-numitor alegeri din 11 decembrie ar fi avut loc foarte multe incalcari. Totodata, candidatul in asa-numita cursa prezidentiala Dmitrii Soin a declarat pentru Dniester.ru ca anularea rezultatelor alegerilor ar prinde bine lui Igor Smirnov. Potrivit lui Soin, urmatoarele alegeri ar putea avea loc peste 5 luni, iar in acest timp Smirnov ar continua sa fie in fruntea Tiraspolului.