O jurnalista de opozitie din Ucraina, cunoscuta militanta pro-europeana, a fost batuta cu salbaticie noaptea trecuta. Femeia a fost gasita inconstienta de politie. Ea are nasul spart, comotie cerebrala si multiple traumatisme.


Agresiunea a avut loc la Borispol, o suburbie a Kievului, unde Tatiana Ceornovil a fost fortata sa opreasca automobilul pe care il conducea, dupa ce acesta a fost lovit de mai multe ori de o alta masina din spate, care o urmarea de mai mult timp si in care se aflau doi barbati.Potrivit colegilor sai, Tatiana Ceornovil a fotografiat ieri casa ministrului de interne Vitali Zaharcenko si pe cea a procurorului general Viktor Plonka, doi reprezentanti ai actualului regim de la Kiev carora opozitia proeuropeana le cere demisia.

 

Ministrul de Interne este acuzat de violentele impotriva manifestatiei de la 30 noiembrie, soldata cu zeci de raniti, in timp ce procurorul general este acuzat de incercarea de a acoperi crimele politistilor. Agresiunea impotriva tinerei ziariste a provocat revolti in randul opozantilor. Sute de persoane au protestat astazi in fata Ministerului de Interne. 

 

Protestatarii cred ca este vorba de un atac la comanda. Acum o zi a fost impuscat un activist proeuropean din orasul Harikov.

 

Presedintele Viktor Ianukovici a condamnat violentele impotriva jurnalistei si le-a cerut pe ministrului interne si procurorului general sa ancheteze acest caz. 


Sursa: PRO TV