Jocul mortii ar fi, de fapt, panica artificiala - in presa rusa

18 Februarie 2020 21:00 431 0

In Rusia, acolo unde ar fi aparut presupusul joc online, care ar determina adolescentii la suicid, discutiile la aceasta tema nu mai sunt la fel de aprinse, iar unii vloggeri si cateva publicatii au realizat analize sceptice despre “fenomen”. Lenta.ru scrie ca in Rusia acesta ar fi al doilea val de panica, dupa unul similar provocat de asa-numite “grupuri ale mortii”. Nici atunci, insa - in mai 2016 - si nici acum, politia nu a stabilit vreo legatura intre jocurile de pe internet si cazurile de suicid.

Potrivit Lenta.ru, in ianuarie 2017 jurnalistii si parintii au inceput sa discute activ despre un nou joc, ce ar duce la suicid, insa, in urma investigatiilor, s-a stabilit ca este vorba mai degraba despre un mit.Lenta.ru scrie ca panica ar fi inceput de la un material publicat de "Novaia Gazeta" in 2016, in care a fost mentionata, fara niciun fel de probe, legatura dintre suicidul unei adolescente din Rusia si jocul online.

 Ziaristii rusi scriu ca doi dintre initiatorii “grupurilor” din anul trecut retinuti de politie, ar fi recunoscut ulterior, ca de fapt, scopul lor era sa devina populari.

 Portalul noteaza, totodata, ca o consecinta imediata a discutiilor despre presupusul joc a fost initierea mai multor propuneri de limitare a accesului la internet pentru copii – solutie sonorizata de un sociolog, iar analisti – cum ar fi vicepresedintele asociatiei criminologilor – a explicat aparitia presupusului joc prin conspiratii menite sa “opreasca cresterea demografica”.Medusa.io scrie, citand experti din cadrul Academiei de Stiinte a Rusiei, ca presupusul joc online ar fi mai degraba o “legenda urbana”, care are la baza fobii sociale. Pe de alta parte, cazurile de suicid, au cauze mult mai complexe, care exista indiferent de jocuri.Ziaristii rusi noteaza ca in tara lor, de aceasta data panica a fost mai mica, deoarece pe de o parte retelele de socializare au reactionat, invatate fiind de experienta din mai 2016, pe de alta parte, a aparut un curent masiv care a ridiculizat grupurile “suicidale” si administratorii lor, prin mesaje ca:


 STIRI


Total comentarii: 0

avatar