Istoria se repeta? Un barbat se plange ca a fost agresat la un post de control. Ce spun pacificatorii

Aceiasi tensiune, alt post. Ion Pahomi s-a plans primariei din Molovata Noua ca a fost agresat de catre pacificatori la un punct de trecere. Potrivit primarului din localitate, barbatul sustine ca a fost amenintat cu moartea de catre acestia pentru ca ar fi refuzat sa prezinte actele. Barbatul s-a aratat nedumerit deoarece crede ca nu ar fi incalcat nimic.

Primarul a declarat ca se intocmeste un proces-verbal care va fi adresat catre Comisia Unificata de Control. Astfel, Valeriu Sandu a mai spus ca locuitorul din Molovata a fost trantit de catre cei doi pacificatori la pamant si i s-ar fi spus ca "ii vor zbura creierii", iar dupa ce barbatul a acceptat sa prezinte actele a fugit cu masina de la post. 

 

Pe de alta parte, primarul din Molovata Noua sustine ca pacificatorii recunosc ca l-au oprit, insa dupa ce i-au verificat actele, s-au despartit amabil. 

 

Totodata, Valeriu Sandu a tinut sa mentioneze ca postul este amplasat pe un teren privat si vor cere ca acesta sa fie scos.

 

Situatia din jurul postului de la Molovata Noua are loc dupa ce la inceputul anului, Vadim Pisari a fost impuscat mortal de catre un pacificator rus la podul de la Vadul lui Voda.

sasa320


Total comentarii: 1

    avatar
    0 Spam
    1 Erika • 18:35, 30 Mai 2012 [Material]
    Războiul de iarnăRăzboiul de Iarnă (cunoscut şi ca Războiul sovieto-finlandez sau Războiul ruso-finlandez) a izubncit een momentul een care Uniunea Sovietică a atacat Finlanda pe 30 noiembrie 1939, trei luni după izbucnirea celui de-al doilea război mondial. Drept consecinţă, Uniunea Sovietică a fost exclusă din Liga Naţiunilor pe 14 decembrie. Iosif Vissarionovici Stalin, conducătorul statului sovietic, se aşteptase să cucerească eentreaga ţară pe2nă la sfe2rşitul anului, dar rezistenţa finlandeză a zădărnicit toate planurile sovieticilor, deşi aceştia din urmă eeşi depăşeau inamicii een proporţie de 3 la 1. Finlanda a rezistat pe2nă een martie 1940, ce2nd ţara a fost obligată să semneze un tratat de pace prin care ceda agresorului sovietic aproximativ 10% din teritoriul naţional şi cam 20% din capacităţile sale industriale.Rezultatele războiului au fost confuze. Deşi pe2nă een cele din urmă forţele sovietice au reuşit să străpungă apărarea finlandeză, nici finlandezii, nici sovieticii nu au terminat războiul fără a fi puternic afectaţi. Pierderile sovietice au fost extrem de mari, iar statutul internaţional al ţării a avut de suferit. Chiar mai rău, capacitatea de luptă a Armatei Roşii a fost pusă sub semnul eentrebării, un fapt care a contribuit din plin la luarea deciziei lui Hitler de atacare a Uniunii Sovietice. Forţele sovietice nu şi-au eendeplinit obiectivele iniţiale (cucerirea Finlandei), reuşind numai să ocupe teritorii een zona lacului Ladoga. Suveranitatea Finlandei a fost salvată şi, een plus, ţara a ce2ştigat un uriaş capital de simpatie internaţională.Tratatul de pace din 15 martie a oprit preparativele franco-britanice de trimitere de ajutoare Finlandei prin nordul Scandinaviei (Campania aliată din Norvegia) şi a ste2njenit de asemenea accesul Germaniei Naziste la rezervele de minereu de fier suedez. Invaziile germane ale Danemarcei şi Norvegiei din 9 aprilie 1940 (Operaţiunea Weserfcbung) au abătut atenţia mondială către luptele pentru controlul Norvegiei.Războiul de iarnă (talvisota een limba finlandeză) a fost un dezastru militar pentru Uniunea Sovietică. Stalin a tras eenvăţămintele necesare din acest eşec şi şi-a dat seama că trebuia renunţat la controlul politic asupra Armatei Roşii. După eencheierea războiului cu Finlanda, Kremlinul a iniţiat un proces de reinstalare a ofiţerilor de carieră een funcţiile militare de conducere şi a trecut la modenizarea forţelor armate, hotăre2ri inevitabile care ar fi permis sovieticilor să reziste unui atac german.
avatar