Etichete

Sursa ştirii

Сегодня в Молдове


Sursa imaginii

Сегодня в Молдове

Incidentul de la Vadul lui Voda, cand un tanar a murit dupa ce a fost impuscat de pacificatorii rusi, a fost politizat de ambasadorul rus la Chisinau Valerii Kuzmin. Declaratia apartine premierului Vlad Filat, facuta in cadrul unui interviu acordat publicatiei ucrainene Zercalo Nedeli. Potrivit lui, prin vorbele sale, Valerii Kuzmin a încins spiritele, in timp ce autorităţile moldoveneşti au gestionat profesionist situaţia.

Consilierii raionali din Taraclia au adoptat o declaratie de nesupunere civica. Astfel, ei refuza sa indeplineasca legile aliantei de guvernare, numindu-le anticonstitutionale. Declaratia vine dupa ce PCRM a cerut tuturor functionarilor sa nu se supuna administratiei AIE. Anterior nesupunere civica a declarat conducerea orasului Balti, si trei orase din Gagauzia.

Fostul şef al securităţii de la Tiraspol, Vladimir Antiufeev, a părăsit teritoriul transnistrean. Presa presupune că fuga lui Antiufeev ar putea fi legată de deplasarea în capitala Transnistriei a fostului comandant al garnizoanei Armatei a 14 la Tiraspol, Mihail Bergman.

Doi inspectori ai poliţiei criminale a Comisariatului de Poliţie Rîşcani au fost reţinuţi în flagrant pentru luare de mita. Potrivit Centrului Anticoruptie, cei doi ar fi estorcat şi primit 10 000 lei pentru a nu începe o urmărirea penală.
Pentru ca si-au recunoscut vina, inspectorii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Milionarul rus Gherman Gorbunţov, fost acţionar majoritar al Universalbank, a fost dat în urmărire generală de autorităţile din Republica Moldova. Asta pentru ca pana in prezent nu s-a prezentat la organul de urmarire penala. Gorbuntov, care se declara victima unui atac raider, este cercetat penal de Procuratura anticoruptie.

Emil Boc şi-a dat demisia. Premierul roman i-a anunţat, astăzi, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile apărute în ultimele zile privind demisia din funcţie. Traian Băsescu a luat act de decizie şi l-a nominalizat interimar pe Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

Moldova a pierdut legătura cu România. Din cauza conditiilor meteo nefaste de peste Prut, au fost închise cel puţin trei posturi vamale. Este vorba de Posturile Leușeni-Albița, Cahul-Oancea și Giurgiulești-Galați.