Deja 20 de ani pe podul de la Vadul lui Vodă, care leagă două maluri ale Nistrului, înaintea maşinii blendate au fost amplasate două blocuri de beton de ambele părţi, atît la începutul podului cît şi la sfîrşit, care schindereau circulaţia transportului. În această dimineaţă, în jurul orei 9.00 blocurile au fost înlăturate de pe traseu cu ajutorul unui tractor trimis de către Consiliul raional Dubăsari. Localnicii spun că vor protesta pînă ce toate posturile vor fi lichidate.
Pe la ora 10.00, lîngă pod s-au adunat mai mulţi protestatari, pe parcursul discuţiilor la protest au apărut unele dezbateri, care 
a trezit o revoltă între oameni şi moderatorii protestului. Oamenii au fost nemulţumiţi că odată cu blocurile nu s-au scos şi indicatoarele regulilor de circulaţie, iar la postul de la Vadul lui Vodă nici nu au ajuns să scoată acele blocuri. 
Timp de două ore cît a durat protestul, familia Pisari îşi înmormînta feciorul. Lacrimi şi dureri în ochii familiei, rudelor, prietenilor. În faţa bisericii s-au adunat localnicii satului Pîrîta şi a celor vecine pentru a-şi lua rămas bun de la tînărul omorît acum patru zile. Moartea băiatului a fost ultima picătură pe care locuitorii nu o vor ierta niciodată din partea militarilor ruşi.