Teribilul vagon numarul 9 a distrus si fericirea unei familii din satul Suvorovca din raionul Falesti. Un baietel de 7 ani a ramas orfan. Mama sa, care era divortata de mult timp, a murit dupa ce jumatate din vagon a fost strivit de marfar. Femeia avea 28 de ani si pleca periodic la Moscova ca sa-si poata intretine copilul.

 

Portile deschise, panglici negre atarnand de gard si o coroana in dormitor. Asa era asteptata astazi acasa Irina Cremleac. 

 

Maia CUSNIR, MATUSA: „Acesta era dormitorul ei, aici am pus in locul patului obisnuit, unul mai mic pe care va sta pentru ultima data”.

 

Maxim GUBARI, FRATELE: „Ultimele cuvinte ale ei au fost asa: Ne vedem acasa si uite ce intalnire o sa avem.”

 

Baietelul Irinei, Anton statea ghemuit intr-un fotoliu. Trist si nedumerit. Stia ca mama urma sa ajunga acasa inca acum trei zile. 

 

Anton CREMLEAC, FIUL: “Au auzit ca pe data de 20 mai trebuie sa vina acasa”.

 

Asa ca din acel moment baiatul a numarat fiecare minut. Dar mama sa intarzie – asa i-au explicat rudele care n-au gasit curajul sa-i spuna adevarul.

 

Mihail BLANDU, TATAL VITREG: “Ea spunea ca o sa ii aduca ceva care o sa-l surprinda pe copil. Irina ii zicea sa o astepte si uite copilul inca o asteapta. Si la vecini se duce si le spune ca mama o sa-i aduca dulciuri si ca o sa se imparta cu toti. Ne temem sa-i spunem adevarul, nu stim cum sa procedam”.

 

Asa ca am incercat sa discutam cu Anton pe ocolite. Ne-a aratat fotografiile cu mama sa. Si ne-a povestit cat de multe cadouri ii aducea de fiecare data cand venea de la Moscova.

 

Oricum, Anton a simtit ca ceva nu e in regula si a surprins discutiile rudelor, iar ceea ce a aflat e ingrozitor.

 

Anton CREMLEAC, FIUL: ”Ea a suferit un accident si a murit, iar acum e la morga. Iata de ce sunt trist”.

 

Tatal baiatului este demult divortat de mama sa. Asa ca Anton locuia mai mult cu bunicii, tot sperand ca intr-o zi mama sa va face suficienti bani, incat sa nu mai plece de acasa.

 

Maia CUSNIR, MATUSA: “Ultima data cand a plecat, baietelul i-a zis sa nu se mai duca, iar ea a promis ca o face pentru ultima data”


 
Pe cat de mare este durerea acestei familii, pe atat este si indignarea. La trei zile de la accident, familia nu a auzit niciun cuvant de la autoritati. 

 

Mihail BLANDU, TATAL VITREG: “Trebuia sa ne informeze cumva, absolut nimic nu ne-a zis nimeni. Iubitul ei a intrat in tren si a cautat si a gasit geanta ei, dupa care s-a dus la morga si a gasit-o acolo."

 

Corpul neinsufletit al Irinei va fi adus in tara, in aceasta noapte, de rand cu celelalte cinci victime ale accidentului.

 


 Sursa: PRO TV