In Moldova, martorii sunt turnati chiar de cei din organele de drept - Report.md

09 Aprilie 2020 11:33 527 0

Republica Moldova are legi care protejeaza martorii, dar institutiile care se ocupa de protectia lor sunt fie nereformate, fie activeaza greoi. Oficial, martorii in Republica Moldova sunt aparati de Legea 205 din 16 mai 2008.


Avocatul Ana Ursachi apreciaza ca Legea cu privire la protecţia martorilor şi altor participanti la procesul penal este buna. „Prima mea interventie pe acest segment a avut loc anii 2007-2008, atunci când o persoana care era cercetata penal a devenit martor protejat. Ulterior, dosarul in care acesta a figurat ca martor protejat a fost clasat din lipsa de probe, dar martorul si-a pastrat statutul de persoana protejata pâna in 2011”, a mentionat avocata.

 

Potrivit Anei Ursachi, acest lucru inseamna cheltuieli inutile pentru stat. Probabil, in aceasta perioada au fost decontati bani pentru transportarea acestuia, pentru servicii de telefonie, cazare si alte cheltuieli.

 

Fostul procuror Ivan Diacov sustine ca autoritatile recurg la protectia martorilor doar daca le este afectat interesul. Ex-procurorul municipiului Chisinau de asemenea a recunoscut ca din punct de vedere legal, „lucrurile sunt aranjate bine”.

 

Citeste mai departe pe: report.md

STIRI


Total comentarii: 0

avatar