Ninsorile abundente din ultimele ore au creat dificultăți în trafic în raioanele din nordul și vestul republicii, iar unele localități din raioanele Taraclia, Cahul şi Căuşeni au rămas fără energie electrică

 

Circa 464 de drumari și 410 autospeciale au fost implicate pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant de pe traseele naționale. Drumarii pot fi întâlniți și pe drumurile locale aflate în gestiunea Ministerului Transporturilor unde execută lucrări de deszăpezire.

 

În același timp, agenția Info-Prim Neo anunță că pe traseul Anenii Noi – Ştefan Vodă – Căuşeni, în regiunea satului Troiţa, Anenii Noi, mai multe camioane de mare tonaj au fost întoarse din drum din cauza condiţiilor meteorologice complicate şi a drumurilor înzăpezite. Potrivit sursei, pe această porţiune de drum se circulă în condiţii extrem de dificile, iar pentru camioane circulaţia a fost interzisă în ambele direcţii. 

Tot din cauza condiţiilor meteo 4 localităţi din raioanele Taraclia, Cahul şi Căuşeni au rămas fără energie electrică. La faţa locului s-au deplasat echipele de intervenţie care încearcă să restabilească curentul. 

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale îndeamnă cetăţenii să se abţină în aceste zile de la curse lungi. În cazuri de necesitate stringentă, este foarte important ca persoanele să fie îmbrăcate corespunzător şi să se alimenteze înainte de a ieşi din casă, pentru a preîntâmpina cazurile de hipotermie. 

În eventualitatea unei călătorii cu automobilul, e nevoie ca acesta să fie echipat corespunzător. Se recomandă deplasarea doar pe drumurile principale. În portbagaj şoferii trebuie să aibă nisip şi lopată etc. În caz de necesitate, persoanele pot apela numărul de telefon 901.

sursa:www.stirilocale.md