VIDEO. Haos in Chisinau. Mii de oameni sunt disperati ca nu pot ajunge la serviciu. Asta din cauza soferilor de microbuz care au iesit la protest. Acestia sunt nemultumiti de amenzile si controalele riguroase din partea Politiei Rutiere. Transportatorii mai spun ca nu vor iesi la munca pana cand tariful nu va creste pana la 5 sau 7 lei.

 

De dimineata, mai multe rute din sectorul Ciocana si Rascani nu circula. Printre acestea, se numara si rutele 110, 112, 155, 162, 119, 171. Acest fapt a creat haos in Chisinau. Mii de oameni nu pot ajunge la serviciu si sunt nevoiti sa aleaga alte mijloace de transport. Oamenii se plang ca nu au fost anuntati la timp.

 

Totodata transportatorii sunt ferm decisi sa nu mai iasa la munca pana cand tariful pentru o calatorie nu va creste la 5 sau 7 lei.

 

Potrivit presedintelui Asociatiei Transportatorilor Privati Ion Mamaliga, soferii sunt nemultumiti de amenzile si controalele din partea Politiei Rutiere, care s-au intetit dupa accidentul de marti, soldat cu 17 raniti.

 

Transportatorii mai spun ca in cazul acestui accident, vinovat a fost declarat pe nederept soferul microbuzului. Potrivit lor, de vina este soferul masinii, care ar fi politist si s-ar fi inteles cu colegii sai de la Politia Rutiera.

 

Oamenii care asteapta in statii sunt nemultumiti ca soferii nu au anuntat ca protesteaza.

 

La ora 8:30, reprezentantii transportatorilor au fost convocati la Directia Transport de la Primarie.