GRIGORE POLICINSCHI NR.3 IN TOPUL DEMNITARILOR CU PROBLEME

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, și-a angajat fiica,  în luna martie 2014, în funcția de jurist la Consiliul Raional, chiar dacă această situație pare să se încadreze în prevederile Legii cu privire la conflictul de interese. După ce Moldova Curată a scris despre acest lucru, Comisia Națională de Integritate a pornit un control pentru a vedea dacă Policinschi s-a aflat într-adevăr în conflict de interese. Controlul încă nu s-a încheiat. 


Policinschi a declarat pentru Moldova Curată că nu există niciun conflict de interese și că această situație a fost verificată de reprezentanții Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, care nu ar fi găsit nicio neregulă. 
Grigore Policinschi are deschis pe numele său și un dosar penal pentru neglijență în serviciu, conform art. 329 Cod Penal. El este învinuit că ar fi admis cheltuieli nejustificate din bugetul raionului și ar fi gestionat fraudulos banii și patrimoniul public. Procurorii au pornit dosarul în urma unui control al Curții de Conturi care a descoperit o serie de iregularități financiare. La rândul său, cel vizat a spus că atât dosarul, cât și raportul Curții de Conturi ar fi «o comandă politică», argumentând că nici nu poate fi vorba despre spălare de bani sau alte infracțiuni economice de vreme ce «orice bănuț este verificat și numărat». 

 

STIRI


Total comentarii: 0

avatar