Google vrea sa ofere bani utilizatorilor pentru a obtine permisiunea sa instaleze la calculatorul acestora un "browser spion”, care sa monitorizeze toate cautarile efectuate.

Banii vor fi oferiti sub forma unor carduri cadou la Amazon.
Prin acest sistem, numit Screenwise, Google va obtine informatii despre toate site-urile si motoarele de cautare accesate de utilizatorul calculatorului.

 

Mai mult, conform noului sau regulament pentru securitatea datelor, Google are dreptul sa furnizeze toate informatiile primite si serviciilor YouTube si Gmail.

 

Acest lucru a socat bloggerii, site-ul ZDNet sustinand ca prin acest sistem Google "va afla mai multe despre tine decat stie chiar si sotia ta”, comparand proiectul cu o emisiune gen Big Brother.

 

Compania Google precizeaza ca sunt pur si simplu coplesiti de cererea mare venita din partea clientilor, care vor sa fie inclusi in proiect.

 

Reprezentantii firmei spun ca orice client se poate retrage oricand doreste, iar modalitatea de plata este urmatoarea: primul card de cadouri, in valoare de 5 dolari, va fi oferit la inscriere, apoi in fiecare luna va fi dat cate un card de 5 dolari, cat timp utilizatorul va ramane in sistem.

 

"Facem aceasta cercetare pentru a ne imbunatati serviciile si ca sa aflam mai multe despre modul in care oamenii folosesc Internetul”, spune un purtator de cuvant al Google.

 

Panelul Screenwise se adreseaza utilizatorilor care au un cont Google si varsta peste 13 ani.