Mihai Ghimpu nu regreta incidentul cu Vitalie Marinuta. Liderul PL recunoaste ca este impulsiv, dar spune ca a lovit cu vorba. Altul in locul meu l-ar fi impuscat, afirma Ghimpu. La conferinta de presa de astazi au fost prezenti si reprezentanti ai
filialei PL de la Dubasari, care au lasat sa se inteleaga ca incidentul a fost pus la cale de Marinuta, la fel ca si filmarea pe ascuns a acestuia.


"Eu cred ca nimeni nu ar rezista la presiunile care au loc asupra mea. Sa fi fost altul, scotea pistolul si impusca demult. Eu lovesc cu vorba. Sunt aprins, impulsiv, ma provaca altii, dar e important continutul, pentru ce lupt eu", a afirmat Ghimpu.

 

 

Presedinta filialei PL din Dubasari a  declarat ca sedinta la care Ghimpu a fost la un pas de a-l lua la bataie pe Marinuta, a fost convocata de Vitalie Marinuta.

 

 

"Luand in consideratie ca la momentul dat s-au format asa niste liberali reformatori si noi liberalii care am fost din start m-am gandit ca ar fi corect sa il invtam la aceasta sedinta si pe domnul presedinte ca sa isi expuna parerea", a specificat presedintele filialei PL din Dubasari, Ludmila Craciun.

 

 

Potrivi Ludmilei Craciun, Mihai Ghimpu ar fi venit in momentul in care Marinuta incerca sa convinga membrii filialei de la Dubasari sa semneze declaratia de reformare a PL.

 

 

"Eu am intrat i-am multumit pentru ca a fost responsabil de Dubasari, dar nu mai este ca asta este decizia Consiliului Republican. El flutura cu statutul eu l-am smuls si ce Iese ca l-am batut, unde l-am batut?", a intrebat Ghimpu.

 

 

Vitalie Marinuta nu ne-a raspuns asatzi la telefon pentru a comenta cele spuse de Mihai Ghimpu. Astazi in cadrul sedintei Parlamentului, liderul comunistilor l-a compatimit pe Mihai Ghimpu.

 

 

Saptamana trecuta un grup de membri PL a cerut inlocuirea lui Mihai cu Dorin Chirtoaca la conducerea partidului si ramanerea formatiunii la guvernare.


INTRA PE WWW.INPROFUNZIME.MD PENTRU A FI LA CURENT CU TOATE STIRILE POLITICE