Mii de oameni au fugit ieri de zgomotul oraselor si au petrecut o zi in sanul naturii, in cadrul festivalului Ia Mania.

 
Festivalul a avut loc in satul Holercani, mai exact pe stadionul localitatii. Acesta insa a fost intr-atat de bine decorat ca nici nu iti dadeai seama din prima ca e vorba de un stadion.
  
Cei care au decis sa petreaca o zi altfel, au putut de admire o multime de lucruri care amintesc de traditiile populare. Mesterii care brodeaza ii s-au laudat cu cele mai colorate si distinse creatii, olarii au venit cu diferite vase din lut, iar gospodinele au ademenit cu placinte, sarmale si alte bunatati culinare. 
Pentru festivalul Ia Mania, la Holercani a venit si prima doamna, Margareta Timofti, dar si ministrul Culturii, Monica Babuc.


 
Si pentru ca promoveaza portul national, in cadrul festivalului a fost organizat si un concurs al tinerilor designeri. Pe o scena improvizata, 11 tineri si-au expus colectiile de haine inspirate din folclor. Creatiile au fost jurizare, iar unul dintre acestia a reusit sa ia premiul mare.

 
Spre seara, scena a fost ocupata de artisti, intre care ansamblul Concertino sau Alex Calancea band, care au facut ca festivalul sa se incheie si mai frumos.


Imagini: Perfecte.md