Un fost politist este acuzat ca si-a impuscat prietenul cu care a lucrat la comisariatul in transport aerian. Desi initial se anuntase ca victima s-a impuscat din imprudenta, procurorii au ajuns la concluzia ca suspectul a avut motive sa-si ucida prietenul – ii datora bani. Astazi au fost audiati in instanta doi martori, iar inculpatul se declara nevinovat.

Alexandru Pasat, in varsta de 23 de ani, politist de profesie, a fost gasit mort in apartamentul sau de pe strada Ginta Latina pe 10 septembrie. In ajun, acesta consumase bauturi alcoolice impreuna cu doi amici. Versiunea preliminara a politiei a fost ca tanarul si-a tras un glonte din greseala.


In doua luni insa a fost gata expertiza medico-legala, care a demonstrat ca tanarul nu putea sa se impuste. Motivul - pe mainile lui nu a fost gasit praf de pusca ramas dupa impuscatura. Acest lucru i-a determinat pe procurori sa il invinuiasca pe fostul politist, Oleg Cernetchi, ca si-a impuscat colegul. Un alt tanar, care la fel lucreaza politist si s-a aflat in seara tragediei impreuna cu cei doi amici, este acuzat ca a tainuit cazul.


In timp ce procurorii spun ca a comis crima pentru a scapa de o datorie pe care trebuia sa o restituie victimei, inculpatul se declara nevinovat.


Daca va fi gasit vinovat de omor, fostul politist risca detentie pe viata. Cel de-al doilea tanar, acuzat de favorizarea infractiunii, ar putea sa faca cel mult 3 ani de inchisoare.