Foto: ru.wikipedia.org
Oleg Smirnov, fiul mai mic al preşedintelui Autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, Igor Smirnov, ar putea să figureze într-un nou dosar penal în Rusia.

Potrivit ziarului "Коммерсантъ", în rezultatul verificărilor activităţii firmelor aflate îm gestiunea lui Oleg Smirnov, înregistrate pe teritoriul Federaţiei Ruse, a fost elucidată schema de transfer ilicit a mijloacelor financiare, sustrase din Transnistria. Anunţul despre acest caz a apărut în "Коммерсанте" a doua zi după înregistrarea lui Igor Smirnov în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din Transnistria.

Sursa din cadrul Comitetului de Anchetă al Rusiei i-a comunicat publicaţiei amintite că neregulile au fost depistate în rezultatul verificărilor a trei firme, înregistrate la reprezentanţa Autoproclamatei Republici Nistrene din strada „Armeanskii Pereulok” al capitalei ruse: „Torginvest”, „Rusinvest” şi „Elantra”, fondatorul şi directorul cărora este Oleg Smirnov. Amintim, că, în primul dosar, acesta a fost acuzat de sustragerea a 160 de milioane de ruble ruseşti - sumă oferită Transnistriei de către Federaţia Rusă în calitaste de ajutor umanitar.

Probleme cu autorităţile ruse are şi soţia lui Oleg Smirnov, Marina Smirnova. Comisia Electorală Centrală a Rusiei a sesizat Curtea Supremă de Justiţie, cerînd excluderea acesteia din lista electorală a partidului „Rusia Dreaptă” pentru alegerile în Duma de Stat, ce urmează să aibă loc în decembrie curent. Reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale au depistat că femeia deţine triplă cetăţenie: a Rusiei, Ucrainei şi Moldovei. Conform legislaţiei Federaţiei Ruse, un cetăţean străin nu poate fi înregistrat în calitate de candidat pentru funcţia de deputat al Dumei de Stat.
 

Sursa: noi.md