Președintele raionului Dubăsari, membru PSRM, Grigore Filipov, a fost suspendat din funcție după ședința Consiliului Raional Dubăsari miercuri, 16 decembrie, pe o perioadă de 60 de zile.

Grigore Filipov a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, prin care condamnă acțiunea consilierilor de adoptare a deciziei prin care a fost înlăturat de la șefia raionului și o califică ilegală, transmite Știri.md.

Pe lângă cele întâmplate, Filipov susține că în pofida acestei hotărâri, el continuă să-și îndeplinească atribuțiile.

„Aceasta este ilegală și depășește cadrul legal, Legea privind administrația publică locală nu prevede procedura de suspendare, astfel eu în calitatea mea de președinte continui să-mi exercit atribuțiile de serviciu.

De asemenea, la adoptarea deciziei de eliberare a vicepreședintelui domnul Sergiu Grigoriev au fost comise un șir de încălcări, aceasta fiind ilegală și neîntemeiată.

La fel nu vom permite consilierilor să elibereze din funcție o mare parte a angajaților din cadrul Consiliului raional, inclusiv reducerea serviciului de pompieri.

Dincolo de atacul de imagine, consider că acesta a fost un atac cu scop politic. Fac apel către opinia publică și instituțiile media să nu se lase induse în eroare de informațiile pe care unii le promovează. Președintele raionului își exercită în continuare atribuțiile de serviciu”, a scris Grigore Filipov.

Zonadesecuritate.md a scris că preşedintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, a fost suspendat din funcție.

La ședința Consiliului Raional Dubăsari a fost votată decizia cu privire la suspendarea acestuia din funcția de președinte de raion pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit consilierilor raionali va fi formată o comisiei de anchetă „pentru abuzurile și fărădelegile făcute de Filipov”

Aceeași sursă mai spune că opinia publică a fost bulversată în primăvara acestui an de către declarațiile făcute de preşedintele raionului Dubăsari, care a spus că trei localităţi aflate sub jurisdicţia R. Moldova s-ar afla, acum, sub controlul regimului de la Tiraspol.

Preşedintele raionului Dubăsari a fost filmat în timp ce oferea câte 400 de lei cetăţenilor pentru ca aceştia să voteze PSRM, la alegerile parlamentare din 2019.

Grigore Filipov este membru al Partidului Socialiştilor, dar şi rudă, prin alianţă, cu Igor Dodon, cel din urmă fiind nașul de cununie al fiului lui Filipov.

Știri.md amintește că ieri a fost cunoscut faptul că Consiliul raional Dubăsari a votat demiterea din funcție a vicepreședintelui raionului, socialistului Sergiu Grigoriev. Anunțul a fost făcut de consilierul raional din partea PSRM, Sergiu Berzan.