Faceti-va ordine in institutii! Este o noua indicatie a premierului Vlad Filat pentru subalternii sai, care vine dupa ce acesta a tot amenintat cu remanieri in Guvern. Seful Executivului le cere acum ministrilor sa evalueze modul in care-si fac treaba functionarii. Acesta s-a aratat nemultumit de activitatea institutiilor guvernamentale. Asta desi, in mod normal, premierul este cel care trebuie sa vegheze si sa ia masuri cu cei care nu isi fac bine treaba la Guvern.

Dupa aceste indicatii, Filat a certat cativa ministri, majoritatea din propria echipa, liberal-democrata. Asta desi anterior, el lovea mai mult in democrati. 


Nu doar debutul sedintei a fost pe un ton ridicat. Premierul a mai avut o rabufnire pe parcursul examinarii proiectelor. 


Indicatiile premierului nu i-a speriat insa pe membrii cabinetului de ministri, care spun ca isi evalueaza activitatea tot timpul.


Inca in vara anului trecut, Filat a declarat ca va face remanieri in Guvern. Ulterior, el a abandonat ideea, pe motiv ca seful statului trebuia ales. Acum cateva saptamani, premierul a declarat ca cel putin cinci ministri din actualul cabinet trebuie demisi, fara sa dea nume concrete.