image1

Editia a XI-a a expozitiei nationale "Fabricat in Moldova", s-a desfasurat in perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2012, la Chisinau, CIE "Moldexpo" in pavilioanele nr.I si nr.2. Au participat agenti economici care activeaza in industria alimentara, ramura viti-vinicola, industria mobilei, industria usoara, sectorul utilaje, tehnica si aparataje, precum si institutii de cercetari stiintifice, mesteri populari etc.

Din raionul Dubasari doar SRL "Aliment - Ulei", dirijat de Valeriu Papuc de la Parata participa cu regularitate la expozitie, obtinand si diplome. De data aceasta a vernisat uleiuri din categoria "Lacrima de Aur": de miez de nuca, de dovleac, din seminte de struguri, din catina alba, paducel pentru care a pregatit ambalaj din sticla si etichete atractive. Uleiul din floarea soarelui era in ambalaj de plastic de diferite capacitati. N-a lipsit lavasul de Parata, faina, macucul. Facand o evaluare a editiei curente Valeriu Papuc a declarat pentru "Est- Curier" ca: "

Expozitia este o ocazie buna pentru instruire si un imbold pentru ascensiune. Am inteles ca trebuie sa diversific ambalajul, sa ma orientez la capacitati de 250 ml pentru uleiuri. Produsele noaste au atras atentia vizitatorilor. Am stabilit contacte cu potentiali cumparatori si promotori ai produselor noastre pe teritoriul Moldovei. Sunt satisfacut de participare pentru ca am avut posibilitatea sa comunic direct cu beneficiarii care vin cu idei pentru imbunatatirea, modernizarea procesului de producere si aspectului finit al produselor. La expozitie mergi sa arati ce ai, dar si mai mult sa inveti ca sa fii si mai bun. Editia curenta ne-a oferit aceasta posibilitate".

Raioanele Leova, Ungheni, Calarasi, Rascani, Anenii Noi, Ialoveni, Ocnita, Straseni, Cimislia, Cahul, Criuleni, Edinet, Nisporeni, Basarabeasca, Rabnita, Briceni, Hancesti si UTA Gagauzia au prezentat standuri colective.


E. Chiriac, 10 februarie 2012