VIDEO. Automobilul directorului ANRE Nicolae Raileanu a fost incendiat noaptea trecuta pe strada Nicolae Testimiteanu, chiar in fata Spitalului Oncologic din capitala. Potrivit martorilor, masina a sarit in aer in momentul in care Raileanu s-ar fi urcat in ea. Flacarile s-au extins si asupra unui microbuz parcat in apropiere.
 

Potrivit martorilor, deflagratia a fost atat de puternica, incat a fost auzita la o distanta mai mare de un kilometru. Si o asistenta medicala sustine ca in timpul explozie Raileanu era in masina si ca a fost ranit. Se presupune ca acesta ar fi venit in vizita la o persoana care este internata in Spitalul Oncologic.

 

Focul s-a raspandit atat de repede, incat cele doua masini au ars aproape complet. 

 

Politia si pompierii au fost alertati in jurul orei 22.00. Doua autospeciale cu apa si spuma au intervenit pentru a stinge flacarile. Oamenii legii investigheaza versiunea unei incendieri intentionate si spun ca, deocamdata, nu a fost retinut nici un suspect. Acestia insa refuza sa dea mai multe detalii, invocand secretul anchetei.

 

Victor Parlicov, directorul general al ANRE a confirmat pentru publicatia Adevărul faptul ca este vorba de automobilul lui Nicolae Raileanu, director la Agentie, care s-a ales cu leziuni usoare.

 

Potrivit Adevarul, alti reprezentanti de la ANRE spun ca ar putea fi vorba de o tentativa de intimidare a directorului Agentiei pentru unele materiale facute publice.

 

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Persoanele care vor fi gasite vinovate risca pana la 6 ani de inchisoare.

sursa: