Exerciţii militare cu participarea lunetiştilor, pe malul stâng al Nistrului

21 Februarie 2020 18:10 438 0

Foto: Canal 3
 Alertă maximă la Nistru! În regiunea transnistreană se desfăşoară exerciţii militare cu participarea lunetiştilor. Pretinsul minister al apărării de la Tiraspol declară că aplicaţiile sunt organizate în contextul agravării situației politice din regiune.
 
 

Aplicațiile lunetiștilor au loc nu doar ziua, ci și noaptea, iar în ultima perioadă, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe exerciții militare, inclusiv ale trupelor inginerești și motorizate. Şi din acest motiv, reprezentanţii Chişinăului în Comisia Unificată de Control spun că vor cere implicarea unor experţi independenți din străinătate pentru a monitoriza situaţia din zona de securitate.
 

Reprezentanţii Chişinăului mai sunt îngrijoraţi şi de faptul că discuțiile despre problema circulaţiei în Zona de Securitate sunt blocate de de partea transnistreană. Reprezentanţii Tiraspolului au, ca de obicei, o altă părere.
 

„Divergenţele ce ţin de restricţionarea circulaţiei trebuie să fie soluţionate de către structurile de forţă şi reprezentanţii politici, nu de Comisia Unificată de Control”, a comunicat copreşedintele al CUC din partea Tiraspolului, Oleg Beleacov.
 

În acelaşi timp, autorităţile de la Chişinău consideră că acțiunile unilaterale ale Tiraspolului ar putea provoca tensiuni. Printre acestea se numără şi scrisoarea şefei departamentului de externe din stânga Nistrului, Nina Ştanski, care ameninţă cu introducerea regimului de vize pentru cetăţenii de pe malul drept al Nistrului. Oamenii din regiune spun că sunt îngrijoraţi de această turnură a lucrurilor.
 

În scrisoarea transmisă misiunilor diplomatice, Tiraspolul mai ameninţă cu limitarea tranzitului mărfurilor și introducerea impozitului de 100% pentru produsele din dreapta Nistrului.

sasa320


Total comentarii: 0

avatar