Pentru glumele copiilor vor plati parintii. Cinci elevi de clasa a 10-a din Liceul Literarium din Chisinau au fost astazi vizitati de politisti la scoala. Asta dupa ce pe site-ul protv.md au aparut filmulete in care acestia faceau glume pe seama trecatorilor, aruncand petarde sau spaland oamenii cu zapada.Comisariatul General de Politie s-a autosesizat, asa ca parintii a 4 dintre tineri risca amenzi, iar adolescentii ar putea fi exmatriculati.
 


 

Cinci adolescenti, dintre care doua fete, cu varste cuprinse intre 16 si 17 ani, au ajuns in vizorul politiei dupa ce s-au dat tari pe internet.

 

Unul dintre ei a creat o pagina pe o retea de socializare, unde mai multi tineri postau filmulete in care organizau diferite incercari pentru oraseni. In doua dintre acestea se vede un adolescent care arunca petarde - intr-un chiosc de tigari si intr-un microbuz cu pasageri.

 

Un alt tanar, care nu este coleg cu autorii primelor doua filmulete, a postat un video in care doboara la pamant o trecatoare si o spala cu zapada. 

 

Dupa ce imaginile au ajuns pe Protv.md tinerii si-au sters profilurile de pe reteaua de socializare. Astazi ei au fost audiati de politisti in prezenta parintilor si  profesorilor.

 

Directoarea liceului unde invata baiatul care arunca petarde, dar si cei care il filmau, nu a permis echipei Pro Tv sa vorbeasca cu elevii, iar o profesoara chiar a bruscat echipa.


Si mama fetei care a filmat totul si a postat imaginile pe internet a refuzat sa vorbeasca cu echipa Pro TV. 


Nici directoarea liceului unde invata baiatul care a spalat trecatoarea cu zapada nu a permis accesul in cladire.


Inafara camerelor de luat vederi, directoarea a spus ca tanarul risca sa fie exmatriculat. Oamenii legii spun insa ca acesta nu risca nimic, intrucat totul a fost o farsa.


Iar adolescentii cu petardele risca amenzi.


Parintii adolescentului care a fost filmat in timp ce arunca petarde, dar si a celor care au filmat totul, risca o amenda de pana la 400 de lei.