Politic

Dosare penale împotriva unor funcționari din Tiraspol și Dubăsari

22 August 2014 - 01:44
1.0 / 4
515
0

 
În ultimele săptămâni, autoritățile de la Chișinău au intentat mai multe dosare penale pe numele unor oficiali ai așa zisei administrații de la Tiraspol - ministrul Agriculturii şi alți câțiva fucnționari publici din administraţia oraşului Dubăsari, a declarat şefa diplomaţiei de la Tiraspol Nina Ştanschi, după întrunirea cu viceprim-ministrul moldovean, Eugen Carpov, care avut loc la sediul OSCE din Tiraspol, relatează agenţia rusă Itar-Tass.

Nina Ştanschi afirmă că Moldova exercită presiuni asupra conducerii de la Tiraspol, menționând un şir de dosare penale, care au fost pornite la Chişinău. Ştanschi a atenţionat că astfel de acţiuni din partea Moldovei pot duce la un eşec al procesului de negocieri.Cu puţin timp în urmă, a fost intentat un dosar şi pe numele, şefei cabinetului de miniştri de la Tiraspol, Tatianei Turanscaia, ministrului de interne de la Tiraspol şi al unor reprezentanţi ai organelor de forţă din stânga Nistrului. "Din păcate, în cadrul întâlnirii de azi nu am reuşit să primim o reacţie adecvată din partea colegilor moldoveni", a menţionat vice-premierul.

"Pornirea maşinăriei de represiuni, poate încheia procesul de negocieri. Despre acest lucru am discutat cu participanţii din partea Moldovei la negocieri, dar şi cu restul participanţilor la negocierile în formatul 5+2 (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina şi observatori din partea SUA şi UE)", a declarat Ştanschi, după ce s-a întâlnit cu vice-premierul Eugen Carpov la sediul OSCE din Tiraspol.

Ştanschi a atras atenţia asupra noii legi "cu privire la combaterea extremismului", care a fost recent adoptată de parlamentul de la Chişinău, în prima lectură. Conducerea autoproclamatei republici se teme, că după ce legea va intra în vigoare, reprezentanţii Transnistriei pot fi învinuiţi de separatism astfel riscând până la 20 de închisoare.La rândul său Eugen Carpov, a menţionat că acestă lege nu vizează locuitorii din stânga Nistrului. Viceprim-ministrul moldovean a remarcat că legea "cu privire la combaterea extremismului" a fost adoptată în legătură cu agravarea situaţiei social-politice din Moldova, dar şi din întreaga regiune

 
0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Social

Acum poti dona pentru Evelina si prin SMS la numarul scurt 9007!

Trimitand SMS la numarul scurt 9007 cu textul Evi, vei dona 45 de lei pentru Evelina, micu...

Extern

VIDEO.Pagubele in urma incendiilor din Australia sunt uriase: „Costurile sunt fara precedent”

O jumatate de miliard de dolari. Este nota de plata, provizorie, dupa incendiile care parj...

Social

PMAN închisă pentru convoiului umanitar românesc, dar deschisă de Ziua Victoriei

Sute de automobile s-au adunat azi, 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a parti...