De 16 ani, PRO TV e pentru tine

09 Aprilie 2020 21:52 370 0

PRO TV a intrat in casele oamenilor intr-o perioada in care in Moldova se facea un altfel de jurnalism. Am fost primii care au avut curajul sa spunem adevarul, desi adesea acesta era un spin in coasta guvernarii. S-au schimbat vremurile, s-au schimbat guvernarile, ne-am schimbat si noi, dar un lucru a ramas acelasi : de 16 ani muncim pentru tine si gandim liber!


 1999 - anul in care Pro TV intra in casele telespectatorilor si aduce o alta viziune asupra evenimentelor. Oamenii, si nu politicienii devin protagonistii stirilor. 

In 2001 am asistam la venirea comunistilor la putere. 

Vedeam impreuna cum cursul tarii o lua spre stanga, asa ca un an mai tarziu Moldova e cuprinsa de ample proteste anticomuniste organizate de PPCD.

Prin incercari dure au trecut in 2004 elevii si profesorii de la scolile cu predare in limba romana din Transnistria, iar noi le-am fost alaturi.2005 este anul asociat cu notiunea tradare. Atunci, Iurie Rosca l-a votat pe Vladimir Voronin in functia de sef al statului, dupa o lunga perioada de proteste anticomuniste.

Un an mai tarziu (2006) PRO TV, care nu ascundea faradelogile celor de sus, ajunge sa fie ca un spin in coasta guvernarii. Unul dintre angajatii PRO TV este arestat, intr-un dosar fabricat. 

In 2008, am fost martorii unei tragedii aviatice. 8 oameni s-au stins, dupa ce un avion s-a prabusit langa aeroportul Chisinau. 

si tot atunci am vazut Moldova cufundandu-se sub ape. 

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV:«In aceasta curte, apa ajunge pana la brau. Ca sa iasa din casa, oamenii sunt nevoiti practic sa inoate.» Intre timp, atacurile asupra postului nostru se intetesc." 

2008 a venit cu veste bulversanta

Cerand sa nu fie lipsiti de PROTV-ul lor, mii de telespectatori ne-au sarit in aparare.

2009 poarta amprenta zilei de 7 aprilie, cand tara a fost cutremurata de cele mai violente proteste. Parlamentul si presedintia au fost devastate....

Iar noaptea tinerii au fost bagati cu forta in comisariate si batuti. 

2012 este marcat de evenimentul asteptat cu sufletul la gura de toata tara - alegerea sefului statului.  

In 2013, clasa politica si-a aratat imaturitatea. Alianta de la guvernare, care se anunta a fi de beton, s-a prabusit. Au urmat acuzatii dure intre fostii colegi, apoi scuze. Iar parlamentul a fost o adevarata arena de circ.

sau de lupte libere. 

In 2014 ni s-au deschis portile spre Europa, astfel incat moldovenii au inceput sa circule in spatiul european in baza pasapoartelor biometrice.

In acelasi an, am semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana.

Desi nu s-a incheiat, anul 2015 a fost unul zbuciumat. Am urmarit viata scurta a guvernului Gaburici, apoi instaurarea unui nou executiv in frunte cu Valeriu Strelet. In plus, cele trei partide ce guvereaza de sase ani in tara au mai batut o data palma pentru o noua convietuire.

Toate aceste evenimente le-am trait alaturi de voi, telespectatorii nostri. Am fost alaturi de voi cei care prin tot ce ati facut ati scris istorie.

sasa320


Total comentarii: 0

avatar