COSTUL patentei DE MUNCĂ pentru migranți ar putea să se DUBLEZE, din 2015 în Federaţia Rusă

29 Septembrie 2014 - 21:50
1.0 / 1
467
0
Migranții care muncesc în baza patentei, inclusiv cetățenii moldoveni, vor fi nevoiți să achite 3000 de ruble lunar în loc de 1216 ruble cât achită în prezent. Potrivit unui proiect de lege, migranții din țările fără regim de viză vor putea munci în baza patentelor de două tipuri – la persoana fizică și la persoană juridică.

Apărătorul drepturilor omului, președintele Congresului Diasporelor Moldovenești, Alexandr Kalinin, afirmă că de la începutul anului 2015, cetățenii Republicii Moldova, care își vor perfecta în regiunea Moscovei patenta, cu dreptul de a munci la o persoană fizică, vor achita taxa lunară de 3 mii de ruble, iar dacă își vor perfecta actul pentru a munci la o persoană juridică – 5 mii de ruble (1850 de lei), notează prime.md.

Aceste taxe sunt foarte mari, chiar și pentru migranții care lucrează în orașul Moscova, consideră Kalinin. El consideră că în cazul în care migranții totuși for fi obligați să plătească o taxă dublă este necesar să fie calculată, din sumele fixate de autorități, cota de asigurare cu pensii, procentul defalcărilor în sistemul social.

Sursa: 24h.md
0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Social

Acum poti dona pentru Evelina si prin SMS la numarul scurt 9007!

Trimitand SMS la numarul scurt 9007 cu textul Evi, vei dona 45 de lei pentru Evelina, micu...

In Moldova

FII ÎNGERUL UNUI MEDIC - DONEAZĂ PENTRU LINIA ÎNTÂI !

Cei din linia întâi nu pot fugi din fața virusului. Ei îl înfruntă. Însă în lipsa material...

In Moldova

Guvernul a aprobat anularea examenelor de BAC. Cum va fi calculată media

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de...