Şocant a fost faptul că nimeni n-a sărit în ajutorul bietei femei.
Vineri, în centrul satului Coşniţa, în staţia de autobuz, o femeie năştea sub privirile celor care îşi aşteptau ruta zilnică.Era ca şi cum o naştere în staţie s-ar fi întîmplat în fiecare zi !!!


 


E înfiorător să stai să te uiţi stupefiat la o femeie cum naşte, fără a întreprinde careva acţiuni de ajutor, să o întrebi măcar dacă are nevoie de ajutor !


Femeia, în cele de urmă a ajuns la urgenţă ajutată de două angajate al Serviciului de urgenţă, unde a născut două fetiţe gemene (acasă mai avînd doi copii de 4 ani şi 2 ani), după care a fost transportată la Spitalul raional Criuleni.


Femeia provine dintr-o familie socialmente-vulnerabilă şi este mamă singură.
La momentul dat, gemenele se află la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău, iar mama în cîteva zile li se va alătura.


Pentru a se informa despre situaţia familiei, preşedintele raionului dl Grigore Policinschi, personal s-a deplasat la locul lor de trai, unde a convocat mai mulţi factori de decizie: primarul s. Pîrîta (dl I. Soltan), şef Direcţia asistenţă socială (dl V. Vancea), şef Centru de sănătate Pîrîta (dl Al. Undelemn), şef Post de poliţie, colaboratorul Secţiei Situaţii excepţionale, reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Reieşind din starea catastrofală a familiei respective au fost întreprinse mai multe acţiuni imediate de perspectivă în vederea soluţionării problemelor depistate în familia numeroasă  a doamnei ce a născut, inclusiv prin decizia membrilor Consiliului de administrare a Fondului local de susţinere socială a populaţiei, preşedinte Gr. Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari, s-a hotărît de a acorda un ajutor material de 3000 lei.


Totodată, primarul satului Pîrîta va susţine prin acordarea a  4 metri cubi de lemne.

Dorindu-le sănătate şi însănătoşire grabnică fetiţelor născute prematur şi mamei acestora, totuşi rămîn mai multe semne de întrebare atît pentru calitatea serviciilor ce sunt prestate cît şi nivelul de educaţie civică şi de cultură generală a semenilor noştri.

Cu ma-i multe detalii v-om reveni in timpul ce urmeaza.