Scenariu repetat de miliţia transnistreană, care şi în acest an în primele ore ale dimineţii i-a împiedicat pe locuitorii din Corjova să meargă să voteze la Cocieri.
Potrivit primarului de Corjova, Valeriu Miţul, regiunea a fost deblocată în urma intervenţiei Comisiei Unificate de Control.

La fiecare scrutin organizat de Republica Moldova,desfăşurarea alegerilor la Corjova dă naştere unor tensiuni, miliţia transnistreană împiedicând sistematic votul. Situaţia a fost confirmată şi de candidatul pentru primăria de Corjova.

Pentru a evita repetarea acestor incidente, Comisia Electorală Centrală a decis să nu deschidă secţie de votare la Corjova pentru scrutinul local din 5 iunie şi să o mute în localitatea învecinată, Cocieri.

Totuşi aproape 100 de oameni s-au adunat în faţa liceului din Corjova. Ei au afişat pancarte antiromâneşti şi au arborat drapelul verde-roşu al Tiraspolului. Localnicii spun că aceste persoane sunt plătite de separatiştii care au vrut să se asigure că nu va fi deschisă secţia de votare.

Chiar dacă sute de miliţieni transnistreni au blocat intrarea în localitate, pentru a nu permite localnicilor să se deplaseze la Cocieri, oamenii au găsit diverse modalităţi de a ajunge acolo unde aceştia pot să voteze. 
La Cocieri, acolo unde a fost reamplasată secţia de votare, nu au fost înregistrate incidente.

foto: TV-COCIERI