Consilierii raionului Dubăsari s-au îmtîlnit la, 14 decembrie, pentru a acorda vot de neîncredere preşedintelui raionului, Grigore Policinschi. Şedinţa urma să aibă loc la Tabăra „Prietenia” din satul Coşniţa, ne-au comunicat surse din cadrul Consiliului.


Conform informațiilor oferite, consilierii sunt nemulţumiţi de „afacerile murdare” pe care le-a efectuat Grigore Policinschi.

Mai mult de atât, aceştia au înaintat o scrisoare conducerii ţării prin care şi-au manifestat dezacordul privind faptul că Policinschi se mai află în fruntea raionului.

„Şi voluntarii războiului de pe Nistru au înaintat o scrisoare Consiliului Raional în care au menţionat că nu sunt de acord cu modul în care preşedintele raionul a cheltuit banii statului.

Trebuie să fie luate măsuri în acest sens”, a menţionat pentru Moldova.ORG Anatol Croitoru, preşedintele Asociaţiei de Cultură şi Drept «Transnistria» din Coşniţa. Menţionăm că la finele lunii trecute, Curtea de Conturi a realizat un audit al cheltuirii banilor publici în raionul Dubăsari.

Printre neregulile semnalate de Curte figurează transferurile solicitate de autorităţile raionului pentru instituţii inexistente din sate din stânga Nistrului, sute de mii de lei cheltuiţi pentru recepţii, iar peste un milion de lei – pentru salarizarea neregulamentară a unor angajaţi.

Contactat de Moldova.ORG pentru a comenta inițiativa consilierilor, Grigore Policinschi nu a dat curs apelurilor telefonice/ Moldova.ORG


P
e site-ul oficial al Raionului Dubasari - www.dubasari.md a aparut insa un articol referitor la aceasta stire cu titlul:

"Acţiuni de intimidare în ajunul şedinţei Consiliului raional"

Tentativa unora de a destabiliza Autoritatea Executivului Raional, în ajunul Şedinţei Consiliului Raional Dubasări, nu uimeşte. Informaţia aparută pe unele reţele de socializare, este una comandată, cu scopul de a submina autoritatea Preşedintelui de raion şi de a destabiliza situaţia în raion. Preşedintele Raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, a replicat la aceste acuzaţii, că este „o acţiune de intimidare, de încercare de a opri măsurile şi activităţile planificate; acţiuni întreprinse chiar de unii consilieri raionali, din interese meschine. Aceştia încearcă să stopeze activitatea raionului bine pusă la punct, şi să facă din Domnia Sa, un angajat politic, dirijabil”.
Amintim, că Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, nu este şi nu a fost membru PCRM, dar întotdeauna a fost susţinut şi promovat de către acest partid, pentru care le poartă un adânc respect, iar acest fapt, a deranjat mereu concurenţa.
În 2003, când dl Grigore Policinschi împreună cu echipa sa, a preluat şefia raionului Dubăsari, acesta practic nu exista ca şi Aparat Executiv, şi doar prin muncă asiduă a devenit un raion prosper, cum este astăzi. Din acest motiv, vor veni mereu alţi doritori de a fi în fruntea unui raion deja bine organizat şi de succes.Referitor de derularea acestui caz în cadrul Consiliului Raional Dubăsari - TV-COCIERI va urmări cum derulează acesta. Cu alte înformaţii v-om reveni în timpul ce urmează.