Cerul s-a intunecat brusc: Codul galben de vant puternic, combinat cu ploaie, a intrat in actiune. Primele PAGUBE inregistrate - FOTO/VIDEOO vijelie s-a abatut pe strazile Chisinaului, care a durat doar cateva minute, dar a bagat in sperieti oamenii de pe drum. In contextul codului galben de vant puternic si temperaturilor coborate, a cazut si grindina, fapt care a provocat si mai multe distrugeri.


 
UPDATE:  Conform spuselor sefului intreprinderii de la Spatii Verzi, pagube au fost inregistrate si in capitala. Mai multi copaci au cazut peste masini, distrugandu-le, pe strazile Grigore Ureche, Kogalniceanu sau Miron Costin. Totodata, si unele panouri publicitare au cazut.

 Serviciul Situatii Exceptionale mentioneaza deja de acoperisuri distruse la gradinita din Bravicea, Calarasi si gimnaziul din Tibirica, Calarasi. Totodata,  7 localitati din r. Soroca, si 3 localitati din raionul Ungheni au fost deconectate de la lumina. In acest sens, Gaz Natural Fenosa a emis un comunicat in care anunta ca a mobilizat formatiunile de interventie operativa, care depun toate eforturile pentru inlaturarea defectiunilor cauzate de intemperie si repunerea cat mai urgenta a serviciului. De mentionat e ca inainte de a se isca vijelia, a aparut un curcubeu pe cer si s-au auzit tunete, fenomen specific primaverii si verii si nicidecum iernii.

 

 Imaginile de mai jos au fost surprinse pe strada Banulescu Bodonin din capitala.

 

 Imagini din alte parti ale Chisinaului.

  

  In ciuda acestui fapt, pentru urmatoarele zile, meteorologii nu au prognozat precipitatii, dar temperaturile cu minus raman in vigoare. 

 *Sursa Foto: meteo.md

ahmedelsmaili


Total comentarii: 0

avatar