Candidatul PLDM Anatolie Postolachi la alegerile parlamentare noi pentru circumscriptia Hancesti s-a retras din cursa electorala

Partidul Liberal Democrat din Moldova a decis, impreuna cu candidatul sau Anatolie Postolachi, sa se retraga din cursa electorala pentru circumscriptia Hancesti. Anuntul a fost facut astazi intr-o conferinta de presa.

"Alegerile din 15 martie au o miza mai mare decat completarea componentei unui parlament care nu mai reprezinta vointa alegatorilor. Acest scrutin este o repetitie generala pentru urmatoarele competitii politice, mult mai importante. Peste doua saptamani, vom avea o reflectie in oglinda a ceea ce se va putea intampla la viitoarele alegeri prezidentiale si parlamentare.

PLDM a intrat in aceasta cursa electorala in speranta ca va putea initia, macar in ceasul al doisprezecelea, o platforma de dialog cu ceilalti candidati de pe dreapta esichierului politic pentru a stabili cine are sanse mai mari si pentru a oferi, astfel, alegatorilor o alternativa sigura si viabila. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat.

De cealalta parte, candidatii care reprezinta arcul guvernamental, folosesc, in spiritul celor mai vechi si condamnabile traditii, resursele administrative si pomenile electorale, pentru a se pozitiona cat mai avantajos in preferintele alegatorilor.

In aceste conditii, Partidul Liberal Democrat din Moldova nu vede rostul de a continua cursa electorala pentru circumscriptia Hancesti si anunta ca Anatolie Postolachi se retrage din aceasta cursa. Este o decizie asumata pe deplin atat de candidat, cat si de Biroul Permanent Central – organul PLDM care l-a desemnat in calitatea respectiva.

Acum e randul reprezentantilor dreptei politice sa dea dovada de maturitate si sa nu disperseze votul alegatorilor fideli vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova", se arata in declaratia PLDM.

Anatolie Postolachi este cel de-al doilea candidat care se retrage din cursa electorala, primul fiind Vlad Turcanu, inaintat de Partidul Unitatii Nationale (PUN).

Canal24


Total comentarii: 0

avatar