Campanie ANTI-CERȘIT: Nu transformați copii în sclavii inocenți ai unor profitori!

Nu le mai daţi bani copiilor care cerşesc, pentru că îi transformaţi în sclavi. Acest mesaj încearcă să îl transmită autorităţile prin intermediul unei campanii lansate astăzi.


Primăria Capitalei atenţionează oamenii că micuţii care îşi plâng de milă la un colţ de stradă sunt exploataţi de nişte profitori, nu au parte de educaţie şi îşi distrug viitorul.  
 

În centrul Capitalei, copiii cerşetori nu sunt greu de găsit. Mulţi cer bani pentru mâncare şi nu vor să spună dacă au fost forţaţi să practice această activitate.
 

Paulina cerşeşte cu un copil de doi ani în braţe. Iar Vera are cinci copii şi a ajuns cerşetoare pentru că nu are cu ce să-i hrănească. Şi micuţii ei cer bani de la străini. 
 

Potrivit Poliției, anul trecut, au fost primite aproape 100 de sesizări, în urma cărora au fost identificaţi 26 de copii care cerşeau. Cinci dintre aceştia sunt din Chişinău.
 

Mulţi dintre cei care ajung în centre de plasament, dau bir cu fugiţii şi revin în stradă la cerşit.
 

"Este o problemă la documentarea acestor cazuri, ei nu recunosc că sunt impuși să cerșească. În mare parte le convine așa viață. În cazul în care copilul se află cu părintele în stradă aici activitatea Poliției este mai redusă", a spus inspectorul principal pentru minori, Vladimir Dicusar. 


Părinții care forţează copiii să cerșească riscă o amendă de până la 800 de lei, iar în unele cazuri pot fi decăzuți din drepturile părintești.

ofice


Total comentarii: 0

avatar