Social

Bătrânul care ar fi lovit-o pe Buliga, internat cu forța la Psihiatrie

10 Octombrie 2014 - 23:07
1.0 / 18
617
0
Mihai Dogotari, bătrânul din Glodeni, care ar fi lovit-o pe Valentina Buliga, a fost închis forţat la spitalul de psihiatrie. După ce ministrul Muncii a depus o plângere, pe marginea acestui caz a fost pornit un dosar penal, iar oamenii legii au dispus efectuarea unei expertize psihiatrice.

Chiar dacă bătrânul susţine că este perfect lucid şi niciodată nu a avut probleme mintale, oamenii legii au considerat că pentru a demonstra acest lucru este nevoie de un examen amplu și acum câteva săptămâni, în plină stradă, Mihail Dogotari, în vârstă de 72 de ani, s-a trezit luat pe sus de un grup de poliţişti.

Oamenii legii l-au dus pe bărbat direct la Spitalul de Psihiatrie din Chişinău, unde a fost internat forțat pentru o săptămână.

În aceste condiţii, Mihai Dogotari a apelat la serviciile unui avocat şi vrea să depună o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Precizăm că dosarul David contra Moldovei, în care țara noastră a fost condamnată la CEDO, îl vizează pe disidentul sovietic Gheorghe David judecat în 1987 de actualul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care l-a trimis la tratament psihiatric forțat. În 2013, când mplicarea șefului statului în acest caz a fost dezvăluită, Timofti a declarat că regretă acel episod și și-a cerut iertare de la rudele disidentului, care a decedat în 2007.

Contactată de Jurnal TV, ministrul Muncii, Valentina Buliga, a spus că nu ştia despre faptul că bătrânul Mihai Dogotari a fost internat forţat la spitalul psihiatric, dar a refuzat să comenteze situaţia. Pentru că ar fi lovit-o pe Valentina Buliga în faţă, bătrânul de 72 de ani, cercetat în stare de libertate, riscă până la trei ani de puşcărie.

Sursa: Jurnal TV
www.jurnaltv.md
www.jurnal.md
0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Actualitate

Un băiețel de 2 luni a fost găsit abandonat în curtea unui bloc din Chișinău

Un băiețel de 2 luni, însoțit de o foiță în care era menționată data de naștere a acestuia...

In Moldova

Guvernul a aprobat anularea examenelor de BAC. Cum va fi calculată media

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de...

Social

La 6 ani cancerul a lăsat-o oarbă , iar acum poate să-și piardă și graiul

Soarta a fost nemiloasă cu micuța Evelina Muntean , la 6 anișori a rămas oarbă din cauza c...