Cativa protestatari au rupt astazi bariera de metal de la postul de control si chiar s-a iscat o bataie. Oamenii cer evacuarea blocurilor de beton de pe ambele maluri ale Nistrului.
Pentru prima data, manifestantii au protestat si in partea dreapta a podului de pe Nistru, cerand evacuarea blocurilor de beton. Organizatorii sustin ca pacificatorii rusi recurg la provocari atunci cand reinstaleaza blocurile pe care protestatarii le scot periodic. Astazi acestea au fost demontate din nou.

Presedintele raionului Dubasari, Grigore Policinschi l-a chemat din nou la discutii pe comandantul postului de pacificatori numarul 9, pentru a-i cere permisiunea de a eveacua blocurile de beton. 

Comisia Unificata de Control s-a reunit astazi in sedinta la Tighina pentru a exaina situatia insa deocamdata nu se stie daca a fost luata o decizie. Protestele de la Vadul-lui-Voda au inceput dupa 1 ianuarie, cand un pacificator rus a omorat un tanar din Parata care traversa podul cu masina. Ministerul de Externe al Rusiei a difuzat astazi un comunicat in care sustine ca militarul rus a actionat conform normelor, iar impuscaturile au fost efectuate dupa ce ar fi fost epuizate alte incercari de a opri vehicolul.