Alex Smaili la 25 de ani de Viaţă și din Viață

Mi s-a dus prima treime de viață.Asta e. Așa merg lucrurile.

Știu ce-a trecut și vreau să aflu ce urmează, ceva cu siguranță dintr-o zonă care mi-e încă străină.

Nu știu dacă ce-am avut a fost mult sau puțin, ce știu e că m-a ajutat și sunt foarte recunoscător. Mă simt obosit, dar abia încep să trăiesc.
De la ani în care n-am știut altceva în afară de școală la primul calculator cu internet, la iubita din clasa a 11-a și parcă a trecut copilăria… ,de fapt  copilăria a fost foarte mișto și nu mi-aș fi dorit-o altfel , ar fi fost alt fel desigur , dacă era alături de mine MAMA !Va rămâne mereu regretul că n-am reușit să ajung jurnalist din ăla mare cum visam și eu, dar am trecut peste asta , spre regret sau fericire , dar nu-mi mai place jurnalismul. Am crescut pe ziarele locale , la care din când în când scriam vri-un articol, iar acum nici nu am timp să le citesc. Îi mulțumesc mult colegei de la unul din ziarele rationale , care m-a ajutat foarte mult … Ea a fost prima persoană care a pus temelia în cariera mea de jurnalist.

Anul acesta, de ziua mea, s-au împlinit 25 de ani de viață și aproape 3 ani de caritate.

Actele de caritatea. Probabil cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată.

Nu știu dacă ideile care urmează sunt datorită acestei cauze, dar cu siguranță se află toate, într-un fel sau altul, într-un articol sau într-o oportunitate pe care viața și domeniul  meu de activitate mi le-au  adus.

1. Nu există adevărul absolut. Vei da peste mulți cretini, dar mai ales peste oameni mai deștepți ca tine. Ei o să-ți arate perspective diferite, dar niciodată adevărul absolut, pentru că așa ceva nu există. Tu trebuie să ai grijă să fii conștient de cât mai multe perspective și să le accepți pe toate.


2. Timpul tău este singura monedă de schimb pe care vrei s-o folosești. Îți simplific situația și-ți spun și ce tre’ să cumperi cu el. Dezvoltare personală. Suge toată informația din toate domeniile care-ți ajung în față.


3. Dacă mâine ar dispărea toți banii de pe planetă și nimeni n-ar mai avea nevoie de ei, ce-ai face să contribui la societate? Întreabă-te, află răspunsul și dă la schimb suficient timp în zona aia până când ești destul de bun încât să câștigi bani din asta, căci banii n-o să dispară în veci, iar tu o să mori de foame dacă o arzi visător.

Trebuie să fii foarte pasionat de domeniul tău de activitate. Astfel n-o să-ți trebuiască snooze în nicio dimineață, pentru că vei face totul din plăcere.


4. Cu cât crești în vârstă, cu atât prieteniile sincere se leagă mai greu. Fie pe tine te interesează ceva de la cineva, fie invers. E nasol. În copilărie împărțeam o ciocolată în 30 de pătrățele, să ajungă la toată echipa, și indiferent cât de cald era afară în zilele de august în care ne antrenam, făceam cumva și din doi litri de apă nu murea nimeni de sete.

Nu suntem prieteni numai pentru că zice Facebook și vreo trei check-in-uri asta. Fă mai mult pentru pretenii tăi. Mult mai mult.

Am avut un singur prieten … Pe când era la mii de kilometric vorbeam mai des , acum am devenit străini… Probabil așa este mai bine pentru ambii , regrete șigur că am , dar asta e …


5. Nimic nu e de nedescris.


6. Încearcă să fii cel mai prost om dintr-o cameră în care intri și cel mai deștept dintr-una din care ieși. Întră în cât mai multe camere, dar ai grijă să fii invitat acolo.


7. Tratează femeile exact cum ai vrea ca un bărbat să o trateze pe fiica ta. Tratează-i pe cei mai proști ca tine așa cum ai vrea să te trateze pe tine cei mai deștepți.


8. Știu că e greu de crezut, dar toți oamenii au suflet bun. Poate că nu-l arată în ceea ce te privește, dar chiar au. Un adevăr rușinos e înzecit mai bun decât o minciună elaborată. Nu fi porc. Recunoaște și asumă-ți gherla, apoi fă tot ce poți s-o repari și să înveți din ea. Suntem oameni. Așa merg lucrurile.


9. Nu lua nimic prea în serios, mă refer acum la părerea altora despre,orice ai face tu. 


10. Iubește problemele rezolvabile !


11. Prietenii  alege-i bine și ține-i aproape. Anturajul, oricât de clișeic ar suna, contează enorm. Enorm. E-norm.De asta eu și nu am ales încă pe nimeni !


12. Folosește diacritice.


13. Dacă critici doar pentru că poți, ești cretin. Orice poveste are perspective pozitive, trebuie doar să te uiți din unghiul potrivit.


14. Nu e nevoie să pleci din țară. Moldova are oameni incredibil de mișto peste tot, oameni cu care poți lucra și de la care poți învăța cât în nicio școală.


15. În fiecare săptămână, încearcă să suni un om cu care n-ai mai vorbit demult și care te-a ajutat cândva. Poate fi profesorul de sport, colegul de grupă de facultate care ți-a povestit cum e să trăiești la curte cu 7 frați mai mici, instructorul de inot care te-a ajutat să-ți depășești frica de apă sau fata de care ți-a plăcut când n-a fost timing-ul potrivit.

”Voiam să văd ce mai faci.” e suficient.

În același timp, dacă pe tine nu te sună nimeni, fă ceva și schimbă asta !


16. De fiecare dată când am avut un moment de cumpănă, fie l-am scris, fie l-am povestit cuiva, fie amândouă. Încearcă să fii omul la care se poate veni cu o problemă, fără să judeci. Și tu ai căcaturile tale.


17. Nu gira nimic în care nu crezi, fii respectuos și nu jigni niciodată. Pe nimeni. Tolerează și iartă, uită dacă e nevoie. La finalul zilei trebuie să te poți privi în oglindă drept și să poți pune capul pe pernă împăcat.


18. Include mult umor în viața ta, mai ales autoironie. Sarcasmul e singura armă pe care o ai atunci când se termină rațiunea.


19. Ai încredere în cei de lângă tine până la proba contrarie. Te salvezi de multe ”ce-ar fi fost dacă?”, chiar dacă o s-o iei în barbă. Și-o s-o iei de multe ori. Așa merg lucrurile.


20. Dacă te uiți în urmă și îți vine să faci altfel chestii prin care ai trecut, să știi că e ok. E semn de progres.


21. Am trei oameni cărora vreau să le mulțumesc, acum, uitându-mă în urmă. Primii trei, dintr-o listă lungă, oameni pe care n-o să-i uit niciodată – Veronica , Mădălina și Anastasia!

 

Se termină cel mai bun an de până acum, dar în același timp și cel mai prost, pentru că mă raportez doar la viitor … 

Ca orice alt articol pe care l-am scris vreodată, îl pun aici, în primul rând, pentru mine. Sper să-ți fie de folos și ție.
 

Oamenii au nevoie de oameni !
Nu cedați iubirea și  nu trădați niciodată oamenii care vă sunt mereu aproape !!!

 

Canal24


Total comentarii: 0

avatar