În noaptea spre 19 noiembrie, 2012, un taximetrist, care a adus pasagerii până la Criuleni, a fost agresat de aceştia. Potrivit centrului de presă al DP al MAI, poliţia din Criuleni a descoperit atacul.

După ce s-au plimbat cu taxiul din capitală până în oraşul Criuleni, în loc să-şi achite călătoria, cei doi suspecţi, cu vârsta de 26 şi 27 de ani, au produs dintr-un pistol pneumatic câteva împuşcături în direcţia şoferului, rănindu-l în regiunea capului. În acel moment, taximetristul a scos un cuţit şi a rănit unul dintre suspecţi în regiunea abdomenului, cel de-al doilea reuşind să fugă.

Imediat, victima a anunţat poliţia din Criuleni, suspectul rănit fiind internat în spitalul din localitate. Graţie unui plan special de acţiuni, al doilea suspect a fost încătuşat la doar câteva ore de la producerea infracţiunii. Poliţia a identificat şi ridicat arma din care au fost efectuate împuşcăturile. Actualmente, cei doi sunt cercetaţi penal pentru tâlhărie, conform art. 188 al. 2 Cod Penal al RM.

Procuratura raionului Criuleni informează despre cazuri similare de agresiune împotriva taximetriştilor, cercetate de către organele de urmărire penală din teritoriu, care s-au soldat cu condamnarea la detenţie a agresorilor. Procurorul Ivan Rapeşco, solicitat de "Est-Curier”, s-a referit în acest context la atacul tâlhăresc asupra unui taximetrist comis pe data de 12 decembrie 2011. La 16 august 2012 judecătoria Criuleni a emis sentinţa de condamnare a trei persoane care, comandând taxi la Bălţata, în loc să achite călătoria, l-au bătut pe şofer, lovindu-l cu pumnii şi picioarele, l-au deposedat de telefon mobil, bani şi automobilul Dacia-Logan, cauzându-i astfel un prejudiciu în valoare de 111 mii lei. Fiecare dintre agresori a fost condamnat la câte 4 ani de privaţiune de libertate, deşi procurorul a cerut 11 ani de detenţie pentru fiecare. Pedeapsa blândă, anunţată de judecător, a fost contestată de procurori în instanţa superioară, deoarece ei nu sunt de acord, că tâlhăria, care se consideră infracţiune gravă şi se pedepseşte cu privaţiune de libertate de la 10 la 15 ani, a fost recalificată în "răpirea mijlocului de transport”. Pe acest caz urmează a fi emisă o sentinţă a Curţii de Apel. Alt caz a avut loc la 27 aprilie 2012, când două persoane, originare din raionul Criuleni, au comandat taxi de la Chişinău la Măgdăceşti, şi în loc să achite serviciul l-au bătut pe taximetrist, l-au deposedat de telefon şi bani, cauzându-i astfel un prejudiciu în valoare de 3750 de lei. Ambii agresori au fost condamnaţi respectiv la 3 ani şi la 3 ani şi 4 luni de închisoare, fără suspendare. Nici pe acest caz nu este o sentinţă definitivă, deoarece unul dintre agresori a contestat sentinţa judecătorului la Curtea de Apel Chişinău.

S. Cernov, 23 noiembrie 2012